top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

Ακάρεα- Αντιμετώπιση μόνοι μας ή καταπολέμηση από επαγγελματία;


Ακάρεα Pestblog

Είναι τελικά ακάρεα τα έντομα που έχω στο σπίτι μου;


Τα ακάρεα είναι δύσκολο να εντοπιστούν με γυμνό μάτι, μερικές φορές ωστόσο γίνονται αντιληπτά πάνω σε μαύρες οθόνες, κινητά και έπιπλα.

Είναι αρθρόποδα και όχι έντομα, όπως το τσιμπούρι. Είναι μικρού μεγέθους παράσιτα, περίπου ενός χιλιοστού και υπόλευκα. Τρέφονται με νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας και τρίχες, γι’ αυτό τα συναντάμε στα υπνοδωμάτια ή σε σημεία που μπορούν να βρούνε τροφή.


Πως γίνονται τελικά αντιληπτά τα ακάρεα και ποιες οι επιπτώσεις τους στην υγεία;


Τα ακάρεα όπως είπαμε είναι δύσκολο να τα δούμε. Έτσι γίνονται αντιληπτά με έμμεσο τρόπο. Όλοι οι άνθρωποι δεν εμφανίζουν την ίδια ευαισθησία στα ακάρεα. Σε μερικούς από εμάς προκαλούνται διάφορες αλλεργίες που συνδέονται με τα ακάρεα. Η αλλεργία από τα ακάρεα εκδηλώνεται όπως σχεδόν όλες οι απλές αλλεργίες: μπουκωμένη μύτη, φτέρνισμα, καταρροή, φαγούρα στη μύτη και στα μάτια κυρίως κατά το πρωινό ξύπνημα αλλά και άσθμα. Δημιουργεί επίσης εκζέματα και επιδεινώνει την ατοπική δερματίτιδα. Όταν λοιπόν εμφανίσουμε ξαφνικά ένα από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι πολύ πιθανόν να έχουμε ακάρεα της σκόνης στο σπίτι μας.


Tip 1: Μπορεί να κοιμούνται δύο άνθρωποι στο ίδιο κρεβάτι και να εμφανίσει μόνο ο ένας από τους δύο κάποια αλλεργική αντίδραση.

Tip 2: Πολλές φορές η δερματική κνίδωση που προκαλείται από τα ακάρεα συγχέεται λαθεμένα με άλλες δερματικές παθήσεις.


Πως έρχονται στο σπίτι μας;



Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Τα ακάρεα γενικώς απαντώνται σε όλα τα σημεία του πλανήτη μας. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν και στο σπίτι μας. Αν δεν τα έχουμε εντοπίσει ακόμα είναι επειδή ο πληθυσμός τους είναι μικρός ή δεν παρουσιάζουμε αλλεργική αντίδραση. Κάποιοι παράγοντες που μπορεί να μας φέρουν τα ακάρεα στο σπίτι, είναι αν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα με πουλιά (συνήθως περιστέρια) ή η ανάπτυξη μούχλας σε τοίχους λόγω έντονης υγρασίας.


Tip 3: Τα ακάρεα τρέφονται με τα πεσμένα φτερά των πουλιών στις φωλιές τους, η υψηλή υγρασία επίσης είναι νούμερο ένα παράγοντας να εγκατασταθούν στο χώρο μας και να πολλαπλασιαστούν ραγδαία.


Που μπορεί να συναντήσω τα ακάρεα στο σπίτι μου;


Όπως είπαμε παραπάνω τα ακάρεα τρέφονται με νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας και τρίχες, επίσης για να αναπτυχθούν χρειάζονται υψηλή υγρασία.

Είναι φυσιολογικό λοιπόν να εμφανίζονται σε σημεία που υπάρχει η τροφή τους και έντονη υγρασία, τέτοια σημεία μέσα σε ένα σπίτι είναι :

· Στρώμα κρεβατιού

· Κλινοσκεπάσματα

· Σκελετός κρεβατιού

· Κομοδίνα

· Ντουλάπες

· Σαλόνια ή πολυθρόνες

· Χαλιά

· Ταπετσαρίες τοίχων

· Τοίχοι με έντονο πρόβλημα μούχλας

· Σε σωρούς από σκόνη


Τι μπορώ να κάνω για να διώξω τα ακάρεα μόνος μου;


Μερικοί απλοί τρόποι για να περιορίσουμε το πρόβλημα με τα ακάρεα στο σπίτι μας είναι να μειώσουμε την υγρασία στο εσωτερικό του σπιτιού μας χρησιμοποιώντας αφυγραντήρα, μονώνοντας τοίχους ή ταβάνια που συγκεντρώνουν υγρασία. Η καλή καθαριότητα σε σημεία που συσσωρεύονται σκόνες και τρίχες επίσης θα βοηθήσει στην μείωση των ακάρεων. Το πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων σε υψηλή θερμοκρασία θα σκοτώσει τόσο τα ακάρεα όσο και τα αυγά τους. Μαξιλάρια, παπλώματα και κουβέρτες που δεν μπορούν να πλυθούν σε υψηλή θερμοκρασία, αφού τιναχθούν καλά, μπορούν να φυλαχτούν σε μαύρες σακούλες και να εκτεθούν στον ήλιο για αρκετές ώρες. Η αντιμετώπιση της παρουσίας περιστεριών στο σπίτι μας επίσης θα μειώσει το πρόβλημα των ακάρεων.

Στην Pest Proof, έπειτα από επιτόπια επιθεώρηση των χώρων, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις απώθησης πτηνών και καταπολέμησης ακάρεων.


Τι γίνεται αν έχω δοκιμάσει τα πάντα και τα ακάρεα επιμένουν;



Πολλές φορές όσο και να προσπαθήσουμε μόνοι μας, το πρόβλημα επιμένει και γίνεται όλο και πιο ενοχλητικό. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ένας επαγγελματίας στην αντιμετώπιση των ενοχλητικών παρασίτων θα δώσει την λύση. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μελετήσουμε από κοινού το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και να εφαρμόσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα θεραπείας για τα ακάρεα.

Στην Pest Proof χρησιμοποιούμε εγκεκριμένα ακαρεοκτόνα δίνοντας λύση και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, είμαστε δίπλα σας συμβουλευτικά για την αποφυγή επανεμφάνισης των ενοχλητικών παρασίτων.

Tip4: Οι σκούπες με ατμό για καθαρισμό στρωμάτων κατά των ακάρεων θανατώνουν μονάχα όσα παράσιτα βρίσκονται εκείνη την στιγμή της εφαρμογής στο στρώμα. Δεν έχουν καμία υπολειμματική δράση, πράγμα που σημαίνει πως αν κάποιο παράσιτο βρίσκεται σε κρυφό σημείο θα επιζήσει της εφαρμογής και θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ανενόχλητο.

164 Προβολές

Comments


Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page