Απεντόμωση

Ξυλοφάγα

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Οι τερμίτες, κοινό όνομα για τα έντομα με επιστημονικό όνομα Ισόπτερα, είναι πτερυγωτά έντομα αλλά οι ειδικοί δεν συμφωνούν στην ακριβή κατάταξη.  

Συχνά συγχέονται με τα μυρμήγκια, καθώς είναι και εκείνα κοινωνικά έντομα ωστόσο υπάρχουν σημαντικές διαφορές τόσο στην μορφολογία, όσο και στις συνήθειές τους. Η τροφή τους είναι αποκλειστικά ξύλο και βάση αυτού χωρίζονται σε αυτούς του μαλακού και αυτούς του ξηρού ξύλου.

Ζουν σε θερμές περιοχές και στην Ελλάδα συναντάμε τρία είδη τερμιτών.

Επίσης, στην κατηγορία αυτή συναντάμε τα σαράκια. Η μεγαλύτερη διαφορά που έχουν τα σαράκια από τους τερμίτες είναι το γεγονός ότι τρέφονται με το ξύλο όσο βρίσκονται στο προνυμφικό στάδιο, ενώ μόλις γίνουν τέλειο έντομο ανοίγουν μια οπή στο ξύλο και απελευθερώνονται στο περιβάλλον.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Οι τερμίτες καταστρέφουν πατώματα, ξύλινες οροφές, σκάλες, βιβλία, τους στύλους των εταιριών ηλεκτρισμού και τηλεφωνίας, τις τραβέρσες των σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς και προσβάλουν κάθε είδους ξύλινο αντικείμενο που μπορεί να βρίσκεται σε ένα νοικοκυριό.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στους τερμίτες είναι πως ζουν κρυφά και κατά κανόνα γίνονται αντιληπτοί μόνο όταν είναι πολύ αργά.

Τα σαράκια από την άλλη κάνουν χαρακτηριστικό ήχο σαν ξύσιμο του ξύλου και παράλληλα αφήνουν μια ξύλινη σκόνη σαν πούδρα κοντά στην προσβεβλημένη επιφάνεια.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση, ξεκινάμε με την επιθεώρηση του χώρου, τον εντοπισμό των εστιών και των πιθανών σημείων εισόδου αλλά και δράσης. 

Πρέπει να εξουδετερώνονται οι πηγές υγρασίας και να αντικατασταθούν τα προσβεβλημένα ξύλα.

Πρέπει να καθορίζεται η περιοχή προσβολής έτσι ώστε να επιτευχθεί στοχευμένη δράση.

Οι κυριότερες μέθοδοι που εφαρμόζουμε στην Pest Proof είναι:

  • Υπολειμματικός ψεκασμός με ψεκαστήρες χαμηλής πιέσεως.

  • Νεφελοψεκασμός (fogging) κυρίως σε βιομηχανικούς ή αποθηκευτικούς χώρους.

  • Επάλειψη του ξύλου με ειδικό εντομοκτόνο μεγάλης διεισδυτικότητας.

  • Καπνισμός του προσβεβλημένου χώρου. 

  • Trap - treat - release τεχνική η οποία στηρίζεται στην κοινωνικότητα των τερμιτών και στην μεταφορά της δραστικής ουσίας σε ολόκληρη την αποικία.

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη | Απολύμανση Θεσσαλονίκη Μυοκτονία Θεσσαλονίκη

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.