Απεντόμωση

Αράχνες

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Δεν έχουν τα γνωστά χαρακτηριστικά των εντόμων (τρία σωματικά μέρη, έξι πόδια κ.λ.π.). Το σώμα τους χωρίζεται σε δύο μέρη, τον κεφαλοθώρακα και την κοιλία.  H κοινή οικιακή αράχνη έχει μήκος περίπου 10 mm χωρίς τα πόδια. Το θηλυκό γεννά περίπου 250 αυγά μέσα σε μεταξένιο σάκο που τοποθετείται στο κέντρο του ιστού. Βρίσκεται σε κτίρια, στους τοίχους και στα υπόγεια. H μεσογειακή αράχνη (Loxosceles rufescens) βρίσκεται συνήθως σε αποθήκες, σοφίτες, κάτω από πέτρες ή σωρούς ξύλων.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Οι αράχνες είναι δηλητηριώδεις, υπό την έννοια ότι παράγουν δηλητήριο για τη θανάτωση των θυμάτων τους. Ωστόσο, θεωρούνται σχετικά ακίνδυνα για τον άνθρωπο και συνήθως τα τσιμπήματά τους συμβαίνουν από την τυχαία επαφή κατά τη διάρκεια καθαρισμού των χώρων όπου συνήθως κρύβονται. Η ποσότητα του δηλητηρίου είναι σχετικά μικρή και συνήθως προκαλεί έντονο πόνο, ερεθισμό ή πρήξιμο.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Πρόληψη:Το πρώτο μέτρο είναι ο περιορισμός των σημείων που χρησιμοποιούν σαν καταφύγια. Πέτρες που αφήνουν κενά, σωροί τούβλων, ξύλων και άλλων υλικών πρέπει να απομακρύνονται.

Παρακολούθηση: Οι συχνοί έλεγχοι από ειδικούς συμβάλλουν στην εκτίμηση της κατάστασης σε χώρους που αναμένεται να βρεθούν.

Η καταπολέμησή τους γίνεται με υπολειμματικούς ψεκασμούς στα σημεία όπου συχνάζουν.

Στην Pest Proof ακολουθούμε τρία κρίσιμα στάδια αντιμετώπισης. Αρχικά πραγματοποιούμε επιθεώρηση των χώρων σας για να εντοπιστούν οι εστίες των εντόμων. Παράλληλα καταγράφεται και η σοβαρότητα της προσβολής. Στην συνέχεια ξεκινά η διαδικασία της απεντόμωσης για αράχνες με ψεκασμό εντομοκτόνου στα σημεία που συνηθίζουν να δραστηριοποιούνται. Έτσι ο ψεκασμός γίνεται στοχευμένα  σε ψηλά σημεία κοντά στο ταβάνι. Συνήθως δεν απαιτείται δεύτερη επέμβαση για την εξόντωση των αραχνών.

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη | Απολύμανση Θεσσαλονίκη Μυοκτονία Θεσσαλονίκη

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.