top of page

Απεντόμωση 
Ακάρεα

Μην περιμένετε άλλο! Δώστε τώρα λύση στο πρόβλημα παρουσίας ακάρεων, με την εγγύηση της Pest Proof.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΚΑΡΕΩΝ
Ο συχνότερος τρόπος είναι έπειτα από την εμφάνιση χαρακτηριστικών εξανθημάτων στο δέρμα μας. Επίσης, γίνονται αντιληπτά έπειτα από έντονο κνησμό όταν ερχόμαστε σε επαφή με το κρεβάτι - καναπέ κοκ. (ακάρεα στο στρώμα). Σπανιότερα μπορούμε να τα αντιληφθούμε έμμεσα από τυχόν αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργικό σοκ (αλλεργία στα ακάρεα, δερματικό έκζεμα από ακάρεα, έκζεμα στο πρόσωπο από ακάρεα, αλλεργική κνίδωση από ακάρεα κοκ).

Τα ακάρεα αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία ζωικών οργανισμών, με απλούστερο βιολογικό κύκλο και μορφολογία σε σχέση με τα έντομα. Το σώμα τους γενικά, είναι ενιαίο και μοιάζει με αυτό των αραχνών. Έχουν εξαιρετικά μεγάλο κύκλο τροφικών προτιμήσεων ενώ αρκετά είδη είναι αιμομυζητικά.
 
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΚΑΡΕΩΝ
Η σημασία των ακάρεων για τη δημόσια υγεία είναι πολύ μεγάλη. Κατ’ αρχάς, τα ακάρεα τα οποία βρίσκονται στα τρόφιμα (ακάρεα τροφίμων) αποτελούν ρυπαντές ενώ μεταφέρουν και μύκητες, προκαλώντας σοβαρές ποιοτικές υποβαθμίσεις. Επίσης, η παρουσία τους σε χώρους, σε προϊόντα και τρόφιμα, σχετίζεται με αλλεργίες και δερματοπάθειες.

Τα ακάρεα της σκόνης είναι η κύρια αιτία άσθματος στον άνθρωπο ενώ μπορούν και αυτά να προκαλέσουν δύσπνοιες, δερματίτιδες με γνωστότερη την ατοπική δερματίτιδα κ.ά. Τα αιμομυζητικά ακάρεα απαντώνται συχνότατα σε θηλαστικά και πτηνά ενώ είναι πολύ συχνή η παρουσία τους στον άνθρωπο (ακάρεα στρωμάτων, ακάρεα στο δέρμα) προκαλώντας έντονο κνησμό και δερματίτιδες. Συνεπώς η ανάγκη για την καταπολέμηση των ακάρεων όταν αυτά εμφανίζονται σε έναν χώρο είναι επιτακτική. Η μέθοδος που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι η ολοκληρωμένη απεντόμωση για ακάρεα (βιολογικός καθαρισμός για ακάρεα, καθαρισμοί στρωμάτων, ακαρεοκτονία, απολύμανση για ακάρεα).
 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΑΡΕΩΝ
Πρόληψη: Για τα περισσότερα είδη, με εξαίρεση τα αιμομυζητικά, προτείνεται ως προληπτικό μέτρο η μείωση της υγρασίας στο χώρο και το προϊόν όταν πρόκειται για χώρο αποθήκευσης ευπαθών στα ακάρεα τροφίμων (βιομηχανιές τροφίμων, αποθήκες τροφίμων, logistics τροφίμων, εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών κοκ).
Για τα αιμομυζητικά ειδικότερα, προτείνεται η λήψη μέτρων που σχετίζονται με την καθαριότητα του χώρου και την αποτροπή της εισόδου των ακάρεων (καθαρισμός στρωμάτων από ακάρεα, πρόληψη για ακάρεα κοκ).

Με τις παραπάνω ενέργειες καταφέρνουμε το πρόβλημα με την παρουσία ακάρεων σε ένα χώρο να μειώνεται αισθητά. 
Παρακολούθηση: Γενικά, η ανίχνευση των ακάρεων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της βιολογίας τους αλλά και του μικρού σωματικού μεγέθους τους. Έτσι, παρόλο που υπάρχουν παγίδες για την ανίχνευσή τους, αυτό πρέπει να γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η ανίχνευση γίνεται εκ των υστέρων, δηλαδή με βάση τα συμπτώματα (αλλεργικό σοκ από ακάρεα, αλλεργία στο δέρμα κτλ.).
Αντιμετώπιση: Στην Pest Proof η διαδικασία που ακολουθείται όταν ανακαλύψετε ή υποπτευθείτε την παρουσία ακάρεων, είναι η ολοκληρωμένη απεντόμωση κατά των ακάρεων (βιολογικός καθαρισμός για ακάρεα). Κατά την εφαρμογή της διαδικασίας, χρησιμοποιούμε εγκεκριμένα ακαρεοκτόνα σκευάσματα, τα οποία εφαρμόζονται ανάλογα με την περίπτωση.

Στην περίπτωση των ακάρεων αποθηκών, εφαρμόζονται μέθοδοι υποκαπνισμού των προσβεβλημένων προϊόντων (σιτηρών, αλεύρων, ξηρών καρπών κοκ) .
Στην περίπτωση των αιμομυζητικών ειδών, όπου συναντάμε συνήθως σε ένα σπίτι, εφαρμόζονται ειδικά ακαρεοκτόνα επαφής στα σημεία προσβολής (κρεβάτια, στρώματα, καναπέδες, πολυθρόνες, κρεβατοκάμαρες κοκ) με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και με μέθοδο απολύτως ασφαλή για τον άνθρωπο.

Το αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης ακαρεοκτονίας είναι καθολικό και άμεσο.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1. Να εμπιστευτώ τις σκούπες για ακάρεα;Μεγάλος λόγος έχει γίνει γύρω από τις σκούπες για ακάρεα. Οι σκούπες αυτές χρησιμοποιούν συνήθως ατμό και μέσω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσουν εξουδετερώνουν τα έντομα με τα οποία έρχεται σε επαφή. Το βασικό τους μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουν απολύτως καμία υπολειμματική διάρκεια και δυστυχώς απαιτούν την πλήρη σάρωση κάθε σημείου (κρυφού και μη) προκειμένου να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.   

Ακάρεα στρώματος

Απεντόμωση Ακάρεα | Βιολογικός Καθαρισμός | Καταπολέμηση Ακάρεων - Θεσσαλονίκη 

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

bottom of page