top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

Τσιμπήματα εντόμων στο σπίτι/εργασία.


Τσιμπήματα εντόμων στο σπίτι - στην εργασία.

Πολλές φορές ξυπνώντας από τον ύπνο μας, έχουμε αναρωτηθεί αν αυτό το σημάδι στο δέρμα μας το είχαμε και πριν.

Όταν η παρουσία τέτοιων οιδημάτων γίνεται συχνά, τότε αρχίζουμε και υποπτευόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά είτε στο σπίτι μας είτε στον χώρο που εργαζόμαστε.

Κάπως έτσι, ξεκινάει η έρευνα για το τι προκάλεσε το τσίμπημα που έχουμε και πως μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτό.

Παρακάτω θα περιγράψουμε κάποια από τα πιο γνωστά τσιμπήματα και ποιο έντομο τα προκαλεί, καθώς και πως μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό χωρίς πανικό και άγχος.


Τσιμπήματα από ακάρεα

Τσίμπημα από ακάρεα στο σπίτι.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα τσιμπήματα στον άνθρωπο είναι αυτό που δέχεται από τα ακάρεα. Τα ακάρεα συνήθως δεν μεταδίδουν ασθένειες, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δερματοπάθειες και να επιφέρουν έντονο κνησμό. Όταν ο πληθυσμός των ακάρεων δεν είναι πολύ μεγάλος σε έναν χώρο, τα τσιμπήματα συνήθως δεν γίνονται αντιληπτά. Ωστόσο η αύξησή τους στο χώρο προσβολής γίνεται με γεωμετρική πρόοδο. Έτσι, τα τσιμπήματά τους εμφανίζονται ως κόκκινα σημάδια, που μπορεί να μοιάζουν με δερματικό εξάνθημα διάσπαρτα στο σώμα. Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικά παράσιτα, φαίνονται με μεγάλη δυσκολία με γυμνό μάτι, δαγκώνουν και ερεθίζουν τους ανθρώπους.

Πολλές φορές η ύπαρξη πουλιών σε γειτνιάζουσες εγκαταστάσεις συνδέεται με την παρουσία ακάρεων.


(κάντε κλικ στη λέξη ακάρεα και μάθετε τα πάντα για την απεντόμωση τους)


Τσιμπήματα από κοριούς

Τσιμπήματα από κοριούς στο σπίτι.

Οι κοριοί δαγκώνουν κυρίως τις νυχτερινές ώρες, όταν ελκύονται από θερμόαιμα πλάσματα - μεταξύ αυτών και ο άνθρωπος, για να τραφούν. Οι αντιδράσεις από κοριούς φαίνεται να εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα, λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους παγκοσμίως. Οι κοριοί είναι έντομα τα οποία τρέφονται αποκλειστικά με αίμα από θηλαστικά. Το “τσίμπημα” του κοριού στον άνθρωπο συνήθως είναι σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο σε αποστάσεις ενός έως τεσσάρων εκατοστών ή συστάδες με πολλαπλά δαγκώματα. Εμφανίζονται ως τοπική αντίδραση με ερυθρότητα και έντονο κνησμό (βλ. φωτογραφία). Οι κοριοί συνήθως δαγκώνουν περιοχές του δέρματος που είναι εκτεθειμένες ενώ κοιμόμαστε, όπως πρόσωπο, λαιμό, μέση, πλάτη, χέρια και τα πόδια. Τα τσιμπήματα φαίνονται μετά από ώρες ωστόσο μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να αναπτυχθούν τα συμπτώματα. Οι κοριοί μπορούν να εισβάλλουν στο σπίτι μας μέσω των αποσκευών μας μετά από ένα ταξίδι, ή μέσω των παπουτσιών και των ρούχων μας. Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε πάντα μετά από ένα ταξίδι το πλύσιμο των ρούχων μας στους 60°C, τον σωστό καθαρισμό των αποσκευών μας καθώς και το τίναγμα των παπουτσιών μας σε εξωτερικό χώρο.


(κάντε κλικ στη λέξη κοριοί και μάθετε τα πάντα για την απεντόμωση τους)


Τσιμπήματα από ψύλλους


Τσιμπήματα από ψύλλους στο σπίτι.

Οι ψύλλοι δραστηριοποιούνται και την μέρα και τη νύχτα αμέσως μόλις αισθανθούν την θερμότητα του ξενιστή (άνθρωπο ή ζώο), όπου και πηδάνε πάνω του και αρχίζουν να τρέφονται με αίμα. Προτιμούν να τσιμπούν τα ζώα για αυτό και πολλές φορές ενώ το κατοικίδιο έχει προσβληθεί από ψύλλους, σε ανθρώπους δεν παρατηρούνται τσιμπήματα. Τα τσιμπήματα του ψύλλου φαίνονται ως μικρές ερυθρές κηλίδες που επιφέρουν έντονο κνησμό σχεδόν αμέσως μετά το τσίμπημα , ενώ μπορείτε εύκολα να τα ξεχωρίσετε από αυτά των κοριών ή των κουνουπιών που είναι σαφώς μεγαλύτερα. Οι ψύλλοι είναι άπτερα έντομα με δύο μεγάλα αλτικά πίσω πόδια, έτσι κατά κύριο λόγο τσιμπούν στα πόδια των ανθρώπων. Οι ψύλλοι λόγω της προτίμησης τους να τσιμπούν ζώα, παρατηρούνται όταν σε μια περιοχή υπάρχουν αδέσποτες γάτες ή παρουσία τρωκτικών.


(κάντε κλικ στη λέξη ψύλλοι και μάθετε τα πάντα για την απεντόμωση τους)


Τσιμπήματα από κουνούπια


Τσιμπήματα από κουνούπια.

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών προκαλούν μεγάλα εξανθήματα με έντονο κνησμό. Στην αρχή τα εξανθήματα εμφανίζονται λευκά. Τα εξανθήματα αυτά είναι μια ήπια αλλεργική αντίδραση του σώματος λόγω του σάλιου που αφήνει το κουνούπι όταν τσιμπάει. Αν το άτομο εμφανίσει πιο μεγάλα και έντονα εξανθήματα από τσίμπημα τότε αυτό το άτομο είναι πιο ευαίσθητο και εμφανίζει μεγαλύτερη αλλεργική αντίδραση.


(κάντε κλικ στη λέξη κουνούπι και μάθετε τα πάντα για την απεντόμωση τους)


Τσιμπήματα από μέλισσες/σφήκες

Όταν σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα, εγχέει δηλητήριο μέσω του κεντριού της στο δέρμα σας. Οι σφήκες έχουν κεντριά χωρίς ακίδες, που συνήθως παίρνουν μαζί τους μετά το τσίμπημα. Έτσι, αυτά τα έντομα μπορούν να τσιμπήσουν πολλές φορές μέσα σε λίγο χρόνο. Η μέλισσα έχει ένα αγκαθωτό κεντρί που παραμένει στο δέρμα του θύματος μαζί με τον δηλητηριώδη σάκο. Το τσίμπημα προκαλεί τοπική αντίδραση, το δέρμα κοκκινίζει

Τσιμπήματα από σφήκες - μέλισσες.

και πονάει. Ακολουθεί τοπικό οίδημα ή κνησμός, αλλά ο πόνος εξαφανίζεται

συνήθως μετά από μερικές ώρες. Σε μια συστημική αλλεργική αντίδραση, ολόκληρο το σώμα επηρεάζεται.

Το θύμα μπορεί να αναπτύξει κνίδωση, ερυθρότητα ή πρήξιμο σε περιοχές του σώματος μακριά από το σημείο του τσιμπήματος.


(κάντε κλικ στη λέξη σφήκα και μάθετε τα πάντα για την απεντόμωση τους)


Τσιμπήματα από σκορπιούς

Τσίμπημα σκορπιού.

Το τσίμπημα του σκορπιού είναι επώδυνο και προκαλεί έντονο άγχος. Σε αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα κοκκινίζει και πρήζεται ενώ μπορεί να προκληθεί και τοπικό μούδιασμα. Ο πόνος είναι ασύγκριτα δυνατότερος σε σχέση με το τσίμπημα της μέλισσας/σφήκας. Αμέσως πρέπει να τοποθετήσουμε πάγο ενώ απαραίτητη είναι η χορήγηση αντισταμινικού χαπιού, μαζί με ισχυρό παυσίπο. Η μεταφορά στο νοσοκομείο πρέπει να είναι άμεση.


(κάντε κλικ στη λέξη σκορπιός και μάθετε τα πάντα για την απεντόμωση τους)


Τσιμπήματα από σαρανταποδαρούσες

Τσίμπημα από σαρανταποδαρούσα.

Το τσίμπημα της σαρανταποδαρούσας στους ανθρώπους είναι πολύ επώδυνο, αλλά σπάνια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Προκαλεί έντονο πρήξιμο και ερυθρότητα, ενώ γίνεται άμεσα αντιληπτό. Η σαρανταποδαρούσα όμως είναι επικίνδυνη εάν τσιμπήσει βρέφη και μικρά παιδιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μεταβούμε άμεσα σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.


Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά όλες τις παραπάνω περιπτώσεις εντόμων, καλέστε μας στα παρακάτω τηλέφωνα 2313091924 / 6955580948 και ένας ειδικός επιστήμονας στην αντιμετώπιση παρασίτων θα σας δώσει όλες τις λεπτομέρειες για το πως θα απαλλαγείτε οριστικά από τα ενοχλητικά έντομα τόσο σε οικιακό όσο και επαγγελματικό περιβάλλον.

2.708 Προβολές

Comments


Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page