top of page

Απεντόμωση
κατσαρίδες

Μην περιμένετε άλλο! Δώστε τώρα λύση στο πρόβλημα
παρουσίας κατσαρίδων, με την εγγύηση της
Pest Proof.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ
Τα περισσότερα είδη κατσαρίδων δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας και κρύβονται την ημέρα, ενώ σε περιπτώσεις που η εμφάνισή τους δεν περιορίζεται στις νυχτερινές ώρες αυτό υποδηλώνει μεγάλη προσβολή. Συνήθως γίνονται αντιληπτά με την ίδια την παρουσία τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις από το μεγάλο αριθμό των εκκρίσεων τους. Οι εκκρίσεις των κατσαρίδων είναι χαρακτηριστικοί μαύροι κόκκοι (σαν πιπέρι) και συνήθως τους συναντούμε εντός ντουλαπιών και συγκεκριμένα κοντά σε τροφές ή ντουλάπια με μαγειρικά σκεύη. Προτιμούν αυξημένη υγρασία ενώ διαβιούν ομαδικά σε κατάλληλα καταφύγια κοντά σε πηγές τροφής.
Τα είδη που συναντούμε στα κτίρια κατά την ημέρα κρύβονται σε υγρά και σκοτεινά σημεία όπως ρωγμές - σχισμές της τοιχοποιίας, ντουλάπια και γενικότερα σε κρυφά σημεία (π.χ. κάτω από παλιές ταπετσαρίες, πίσω από εικόνες, μεταξύ επίπλων και τοίχων, στις σωλήνες αποχέτευσης κ.ά.).

Έχουν τρία στάδια ανάπτυξης: αυγό- νύμφη- ακμαίο. Στην Ελλάδα συναντάμε είκοσι είδη κατσαρίδων, εκ των οποίων τέσσερα είναι τα πιο γνωστά :

1.Blattella germanica ή ξανθιά κατσαρίδα ή γερμανική κατσαρίδα,
2.Blatta orientalis ή μαύρη κατσαρίδα ή κατσαρίδα των υπονόμων - φρεατίων,

3.Periplaneta americana ή Αμερικάνικη κατσαρίδα ή κατσαρίδα με φτερά,

4.Supella longipalpa ή κατσαρίδα με καστανές γραμμές.
 
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ
Αποτελούν αντιαισθητικό θέαμα και προκαλούν φοβίες στο σύγχρονο άνθρωπο. Οι κατσαρίδες είναι
γνωστοί φορείς παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν μεταδοτικά νοσήματα όπως
σαλμονέλωση. Έχει βρεθεί ότι μεταφέρουν μεγάλο αριθμό βακτηρίων και μυκήτων ενώ σχετίζονται και με τη μετάδοση ιώσεων με σοβαρές επιπτώσεις για τον άνθρωπο. Δύνανται να επιμολύνουν με παθογόνους μικροοργανισμούς τα τρόφιμα με τις εκκρίσεις τους.
Πολύ συχνά είναι υπεύθυνες για αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα και δύσπνοια, καθώς και δερματίτιδες, κνησμό κ.ά.

Συνεπώς η ανάγκη για την καταπολέμηση των κατσαρίδων όταν αυτές εμφανίζονται σε έναν χώρο (κατσαρίδες στο σπίτι) είναι επιτακτική. Η μέθοδος που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι η ολοκληρωμένη απεντόμωση για κατσαρίδες (απολύμανση κατσαρίδων).
 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ
Πρόληψη: Απαραίτητη η καθαριότητα και ο έλεγχος σε όλο το κτίριο ή διαμέρισμα. Αποθήκες, έπιπλα, συρτάρια που δεν ανοίγονται συχνά και δεν καθαρίζονται μπορούν να αποτελέσουν ιδανικούς χώρους για την ανάπτυξη
μεγάλων πληθυσμών κατσαρίδων. Εκτός από τη σωστή συσκευασία των τροφίμων, τα οργανικά απορρίμματα θα πρέπει να απομακρύνονται κάθε μέρα από τον χώρο μας. Μεγάλη συγκέντρωση χάρτινων κουτιών, καθώς και η συλλογή από πλαστικές ή χάρτινες σακούλες, θα πρέπει να αποφεύγετε εντός του χώρου. Επιπλέον, τα φρεάτια της αποχέτευσης θα πρέπει να είναι συντηρημένα και να είναι εύκολα στην πρόσβαση για τις εφαρμογές με εντομοκτόνο. Με τις παραπάνω ενέργειες καταφέρνουμε το πρόβλημα με την παρουσία κατσαρίδων σε ένα σπίτι να μειώνεται αισθητά. 
Θωράκιση: Απαιτούνται μέτρα για να εμποδιστεί η είσοδος των κατσαρίδων και να ελαχιστοποιηθεί η
πρόσβαση σε κατάλληλα σημεία ανάπτυξης.
Η τοποθέτηση σίτας σε παράθυρα - αεραγωγούς, το κλείσιμο των κενών κάτω από τις πόρτες και το κλείσιμο χαραμάδων με σοβά ή σιλικόνη, αποτελούν
σημαντικό μέρος των μέτρων διαχείρισης της παρουσίας των κατσαρίδων.
Παρακολούθηση: Απαιτείται ενδελεχής οπτικός έλεγχος σε καθημερινή βάση σε όλους τους χώρους για ενδείξεις (εκκρίσεις κατσαρίδων, αυγά κατσαρίδων, μικρά κατσαριδάκια), ο οποίος θα αποκαλύψει γρήγορα το πρόβλημα.

Επειδή οι κατσαρίδες κρύβονται την ημέρα, καλύτερα αποτελέσματα έχουμε με την τοποθέτηση παγίδων σύλληψης βαδιστικών εντόμων ή παγίδων με χάπια φερομόνης κατά των κατσαρίδων (παγίδες για κατσαρίδες). Οι παγίδες θα αποκαλύψουν το πρόβλημα αλλά θα αξιολογήσουν και το πρόγραμμα καταπολέμησης των κατσαρίδων.
Αντιμετώπιση:  Στην Pest Proof η διαδικασία που ακολουθείται όταν ανακαλύψετε κάποια εστία κατσαρίδων είναι η ολοκληρωμένη απεντόμωση κατά των κατσαρίδων. Η διαδικασία πραγματοποιείται με την εφαρμογή υπολειμματικών ψεκασμών εντελώς ακίνδυνων για τον άνθρωπο, αλλά με τεράστια αποτελεσματικότητα κατά των εντόμων (ειδικά εντομοκτόνα για κατσαρίδες). Παράλληλα σε σημεία όπου ο ψεκασμός είναι αδύνατος όπως σε έναν ηλεκτρολογικό πίνακα ή σε ένα χώρο τροφίμων (ντουλάπια κουζίνας) γίνεται τοποθέτηση ειδικού δολώματος σε μορφή πήγματος (τζέλ - gel για κατσαρίδες) με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και μεγάλη διάρκεια. Τέλος, σε περιπτώσεις εκτεταμένης προσβολής η εφαρμογή ενισχύεται με τη χρήση παγίδων σύλληψης κατά των κατσαρίδων.

κατσαρίδα σε μπάνιο

Απεντόμωση  Κατσαρίδων | Καταπολέμηση Κατσαρίδων -
Θεσσαλονίκη 

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

bottom of page