Απεντόμωση Κατσαρίδες

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Τα περισσότερα είδη δραστηριοποιούνται κατά την διάρκεια της νύχτας και κρύβονται την ημέρα, ενώ σε περιπτώσεις που η εμφάνισή τους δεν περιορίζεται στις νυχτερινές ώρες αυτό υποδηλώνει μεγάλη προσβολή. Προτιμούν αυξημένη υγρασία ενώ διαβιούν ομαδικά σε κατάλληλα καταφύγια κοντά σε πηγές τροφής. Τα είδη τα οποία συναντούμε στα κτίρια κατά την ημέρα κρύβονται σε υγρά και σκοτεινά σημεία όπως ρωγμές και σχισμές (π.χ. κάτω από παλιές ταπετσαρίες, πίσω από εικόνες, μεταξύ επίπλων και τοίχων, στις σωλήνες αποχέτευσης κ.ά.). 

Eίναι ετερομετάβολα έντομα, δηλαδή έχουν τρία στάδια ανάπτυξης: αυγό- νύμφη- ακμαίο. Στην Ελλάδα συναντάμε τέσσερα είδη.

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Αποτελούν αντιαισθητικό θέαμα και προκαλούν φοβίες στον σύγχρονο άνθρωπο. Οι κατσαρίδες είναι

γνωστοί φορείς παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν μεταδοτικά νοσήματα όπως

σαλμονέλωση. Έχει βρεθεί ότι μεταφέρουν μεγάλο αριθμό βακτηρίων και μυκήτων ενώ σχετίζονται και με τη μετάδοση ιώσεων με σοβαρές επιπτώσεις για τον άνθρωπο. Δύνανται να επιμολύνουν με παθογόνους μικροοργανισμούς τα τρόφιμα με τις εκκρίσεις τους.

Πολύ συχνά είναι υπεύθυνες για αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα και δύσπνοια, καθώς και δερματίτιδες, κνησμό κ.ά.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Πρόληψη: Απαραίτητη η καθαριότητα και ο έλεγχος σε όλο το κτίριο. Αποθήκες, έπιπλα, συρτάρια που δεν ανοίγονται συχνά και δεν καθαρίζονται μπορούν να αποτελέσουν ιδανικούς χώρους για την ανάπτυξη

μεγάλων πληθυσμών ενώ σε αυτές τις θέσεις εφαρμόζονται εντομοκτόνα με μεγάλη δυσκολία. Εκτός από τη σωστή συσκευασία των τροφίμων, τα οργανικά απορρίμματα θα πρέπει να απομακρύνονται κάθε μέρα από τον χώρο μας. Επιπλέον, τα φρεάτια της αποχέτευσης θα πρέπει να είναι συντηρημένα και να είναι προσβάσιμα για τις εφαρμογές με εντομοκτόνο. Σε ευαίσθητους χώρους, όπως τα νοσοκομεία απαιτείται ειδικός χώρος για παραλαβές παραγγελιών προμηθευτών που δυνητικά μπορεί να κρύβουν και κατσαρίδες.

Θωράκιση: Απαιτούνται μέτρα για να εμποδιστεί η είσοδος των κατσαρίδων και να ελαχιστοποιηθεί η

πρόσβαση σε κατάλληλα σημεία ανάπτυξης.

Η τοποθέτηση σίτας σε παράθυρα, αεραγωγούς κτλ , το κλείσιμο των κενών κάτω από τις πόρτες και το κλείσιμο χαραμάδων με σοβά ή σιλικόνη, αποτελούν

σημαντικό μέρος των μέτρων διαχείρισης.

Παρακολούθηση: Απαιτείται ενδελεχής οπτικός έλεγχος σε καθημερινή βάση σε όλους τους χώρους,

ο οποίος, αν γίνει σωστά, θα αποκαλύψει γρήγορα

το πρόβλημα. Επειδή οι κατσαρίδες κρύβονται την ημέρα, καλύτερα αποτελέσματα έχουμε με την τοποθέτηση παγίδων σύλληψης βαδιστικών εντόμων ή φερομονικών παγίδων. Οι παγίδες θα αποκαλύψουν το πρόβλημα αλλά θα αξιολογήσουν και το πρόγραμμα καταπολέμησης.

Αντιμετώπιση:  Στην Pest Proof η διαδικασία που ακολουθείται όταν ανακαλυφθεί κάποια εστία εντόμων είναι η πραγματοποίηση υπολειμματικών ψεκασμών. Παράλληλα σε σημεία όπου ο ψεκασμός είναι αδύνατος όπως σε έναν ηλεκτρολογικό πίνακα ή σε ένα χώρο τροφίμων (ντουλάπια κουζίνας) γίνεται τοποθέτηση ειδικού δολώματος σε μορφή πήγματος (gel) με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και μεγάλη διάρκεια.

baby cockroach.jpg

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη | Απολύμανση Θεσσαλονίκη Μυοκτονία Θεσσαλονίκη

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.