Απεντόμωση

Μύγες

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Οι μύγες ανήκουν στην τάξη των Διπτέρων. Υπάρχουν πολλά είδη με πιο σημαντικά την οικιακή μύγα και τη μύγα των φρούτων.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Όσον αφορά την οικιακή μύγα, πρόκειται για είδος με τεράστια σημασία για την δημόσια υγεία. Τρέφεται με την ίδια ευκολία και χωρίς εξαιρετικές τροφικές προτιμήσεις, τόσο από τις τροφές του ανθρώπου όσο και από ακαθαρσίες. Το πεπτικό της σύστημα είναι γεμάτο μικρόβια τα οποία μεταφέρει όπου σταθεί μηχανικά (με τα πόδια της) αλλά και με τα περιττώματα και με το υγρό που βγάζει από τα στοματικά της μόρια για να τραφεί.

Στο σώμα φέρει άφθονες λεπτές τρίχες στις οποίες κολλούν με μεγάλη ευκολία μικρόβια και ακαθαρσίες.

Έχει βρεθεί ότι οι μύγες είναι δυνατόν να γίνουν φορείς περισσότερων από 100 παθογόνων μικροοργανισμών και προκαλούν διάφορες ασθένειες όπως δυσεντερία, σαλμονέλωση, τυφοειδή πυρετό, χολέρα, άνθρακα, πολιομυελίτιδα, τέτανο κτλ.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Πρόληψη: Όλα τα σημεία συλλογής των σκουπιδιών θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά. Τα απορρίμματα θα πρέπει να τοποθετούνται σε πλαστικές σακούλες πριν την απόρριψη σε κάδους απορριμμάτων που κλείνουν. Τα οργανικά απορρίμματα θα πρέπει να απομακρύνονται καθημερινά από τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στους κοπροσωρούς σε ιππικούς ομίλους, μονάδες εκτροφής ζώων, ζωολογικούς κήπους κ.λ.π.

Παρακολούθηση: Είναι εύκολη επειδή ίπτανται την ημέρα. Συνιστάται η χρήση παγίδων για μείωση του πληθυσμού.

Θωράκιση: Σίτες στα παράθυρα οικιών ή χώρων τροφίμων, αεροκουρτίνες ή κουρτίνες με πλαστικές λωρίδες σε εισόδους χώρων τροφίμων.

Αντιμετώπιση: Στην Pest Proof πραγματοποιούμε στοχευμένους ψεκασμούς με ακμαιοκτόνα και προνυμφοκτόνα εντομοκτόνα σε οργανικά υλικά που αποτελούν σημεία αναπαραγωγής όπως οι κοπροσωροί και οι σωροί των σκουπιδιών στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Επιπλέον, γίνεται εφαρμογή υπολειμματικών ψεκασμών με ακμαιοκτόνα σε σημεία που «φωλιάζουν». Η χρήση ηλεκτρικών μηχανών παγίδευσης ιπταμένων εντόμων αποτελεί προαπαιτούμενο για την καταγραφή και εξολόθρευση τους , στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων. Οι συσκευές αυτές λειτουργούν προσελκύοντας τα έντομα με εκπομπή υπεριώδους ακτινοβολίας και στη συνέχεια τα παγιδεύουν σε μία κολλώδη επιφάνεια. Οι παγίδες UV μπορεί να είναι διακριτικές ή μη, επιτοίχιες ή οροφής και με λυχνίες ισχύος ανάλογης του χώρου.

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη | Απολύμανση Θεσσαλονίκη Μυοκτονία Θεσσαλονίκη

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.