top of page

Απεντόμωση
Μύγες

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΥΓΑΣ

Οι μύγες ανήκουν στην τάξη των Δίπτερων. Υπάρχουν αρκετά είδη, αυτά που συναντάμε συχνότερα στο αστικό περιβάλλον είναι η οικιακή μύγα, η αλογόμυγα, η μύγα των φρούτων (drosophila) και η μύγα-πεταλούδα των φρεατίων/αποχετεύσεων.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΥΓΑΣ

Όσον αφορά την οικιακή μύγα, πρόκειται για είδος με τεράστια σημασία για τη δημόσια υγεία. Τρέφεται τόσο με τροφές του ανθρώπου, όσο και από ακαθαρσίες ζώων. Στην διάρκεια της ημέρας αφήνει πολλές φορές περιττώματα σε διάφορα μέρη και αυτό την καθιστά ως έναν από τους μεγαλύτερους μεταφορείς βακτηρίων και παθογόνων στον άνθρωπο. Τα μυγάκια των φρούτων, αναπτύσσονται εντός ωριμασμένων φρούτων υποβαθμίζοντάς τα σημαντικά. Η κατανάλωση τέτοιων φρούτων μπορεί να δημιουργήσει εντερικές διαταραχές στον άνθρωπο και διάφορες αλλεργίες. Η μύγα των φρεατίων, λόγω της ανάπτυξής της σε μέρη που υπάρχει μεγάλο φορτίο βακτηρίων (βιολογικοί, φρεάτια, βόθροι κτλ.), γίνεται σημαντικός μεταφορέας παθογόνων στον άνθρωπο. Η αλογόμυγα, προκαλεί μεγάλη ενόχληση σε ανθρώπους αλλά και σε ζώα κτηνοτροφικών μονάδων, το τσίμπημα της είναι αρκετά επώδυνο και προκαλεί τοπικό πρήξιμο. Σε κτηνοτροφικές μονάδες έχει βρεθεί πως μειώνει σημαντικά την παραγωγή γάλακτος λόγω της όχλησης που επιφέρει στα ζώα. Συνεπώς η ύπαρξη αυτών των εντόμων στο σπίτι ή την εργασία μας δεν πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα, πρέπει άμεσα να πραγματοποιείται εξειδικευμένη διεργασία καταπολέμησής τους, δηλαδή ολοκληρωμένη απεντόμωση μύγας.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΥΓΑΣ

Πρόληψη: Όλα τα σημεία συλλογής σκουπιδιών θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά. Τα απορρίμματα θα πρέπει να τοποθετούνται σε πλαστικές σακούλες  και σε κάδους που κλείνουν. Πάγκοι και ντουλάπια κουζίνας θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Οι σωληνώσεις πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να μην αφήνονται υπολείμματα οργανικής ύλης για καιρό, οι βόθροι και τα φρεάτια πρέπει επιμελώς να καθαρίζονται. Με τις παραπάνω ενέργειες καταφέρνουμε το πρόβλημα με την αυξημένη παρουσία μύγας σε ένα χώρο να μειώνεται αισθητά.

Παρακολούθηση: Είναι εύκολη επειδή ίπτανται την ημέρα. Τα μυγάκια των φρούτων θα τα δείτε να πετάνε γύρω από φρούτα στην κουζίνα ή να στέκονται σε ταβάνι και πάγκους. Τα μυγάκια των φρεατίων συνήθως εμφανίζονται στο δωμάτιο του μπάνιου, ωστόσο μπορούν να εμφανιστούν και γύρω από νιπτήρες. Συνιστάται η χρήση παγίδων για μείωση του πληθυσμού.

Θωράκιση: Σίτες στα παράθυρα οικιών ή χώρων τροφίμων, αεροκουρτίνες ή κουρτίνες με πλαστικές λωρίδες σε εισόδους χώρων τροφίμων.

Αντιμετώπιση: Στην Pest Proof πραγματοποιούμε απεντόμωση μύγας με στοχευμένους ψεκασμούς με χρήση ακμαιοκτόνων και προνυμφοκτόνων σε σημεία που συχνάζουν ή αναπτύσσονται. Η χρήση ηλεκτρικών συσκευών παγίδευσης ιπταμένων εντόμων αποτελεί προ απαιτούμενο για την καταγραφή και εξολόθρευση τους στις εγκαταστάσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι συσκευές αυτές λειτουργούν προσελκύοντας τα έντομα με εκπομπή υπεριώδους ακτινοβολίας και στη συνέχεια τα παγιδεύουν σε μία κολλώδη επιφάνεια. Οι παγίδες UV μπορεί να είναι διακριτικές, επιτοίχιες ή οροφής και με λυχνίες ισχύος ανάλογης του χώρου. Τέλος, γίνεται χρήση παγίδων σύλληψης της μύγας των φρούτων  με προσελκυστικό υγρό.

Μην περιμένετε άλλο! Δώστε τώρα λύση στο πρόβλημα παρουσίας μύγας, με την εγγύηση της Pest Proof.
πράσινη μύγα

Απεντόμωση Οικιακής Μύγας | Καταπολέμηση Μύγας Φρούτων | Εξολόθρευση Μύγας των Φρεατίων - Θεσσαλονίκη

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

bottom of page