Απώθηση

Πτηνών

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Το πρόβλημα της παρουσίας των πτηνών σε πάρα πολλές αστικές περιοχές, λόγω και της απουσίας φυσικών εχθρών, τείνει να πάρει διαστάσεις πραγματικής μάστιγας. Αστικές περιοχές της χώρας μας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα που τις ωθούν στο να αναλάβουν δράση. Τα πτηνά φωλιάζουν σε οποιοδήποτε χώρο μπορεί να τους προσφέρει καταφύγιο και πρόσβαση σε νερό και τροφή και η απομάκρυνση, μετά την εγκατάστασή τους, είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Τα προβλήματα που δημιουργούν με την παρουσία τους σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τις μεγάλες συγκεντρώσεις τους και μέρος αυτών είναι:

  • Αυξημένο κόστος συντήρησης και καθαρισμού κτιρίων το οποίο ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ ετησίως. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την αυξημένη χρήση χημικών απορρυπαντικών καθώς και τη σπατάλη νερού που προκαλείται από την προσπάθεια καθαρισμού τους.

  • Μετάδοση σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο. Παθογόνοι μικροοργανισμοί οι οποίοι ενδημούν στα περιττώματα των πτηνών και στη σκόνη που παράγεται από αυτά, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο και ειδικότερα σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες όπως μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με ευπαθές ανοσοποιητικό σύστημα. Η παρουσία των πτηνών σε συστήματα εξαερισμού, εξωτερικές μονάδες κλιματισμού κτλ. Επιτρέπει μέσω αυτών τη διασπορά των παθογόνων μικροοργανισμών και στο εσωτερικό των κτιρίων.

  • Φορείς επιβλαβών αρθρόποδων. Τα πουλιά φιλοξενούν στο σώμα τους πλήθος παρασίτων, όπως κοριοί, ψύλλοι, ψείρες, ακάρεα κ.ά., τα οποία μεταφέρονται στα κτίρια και στους χώρους όπου αυτά αναπαύονται και φωλιάζουν.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Στην Pest Proof ακολουθούμε δύο κατηγορίες μέτρων κατά του προβλήματος των πτηνών.

Μέτρα Απώθησης: Λαμβάνονται σε χώρους όπου συχνάζουν ή φωλιάζουν τα πουλιά (περβάζια παραθύρων, εξωτερικοί λέβητες αερίου, μονάδες κλιματισμού, καμινάδες, σωλήνες απορροής υδάτων, σκέπαστρα κτλ). Έτσι εφαρμόζονται δίχτυα, μεταλλικές ακίδες και απωθητικά τζέλ.

Μέτρα Απομάκρυνσης: Λαμβάνονται κατά των πουλιών που ήδη έχουν εγκατασταθεί σε κάποιο χώρο.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε βίο-ακουστικά συστήματα αναπαραγωγής κραυγών αρπακτικών πουλιών.

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη | Απολύμανση Θεσσαλονίκη Μυοκτονία Θεσσαλονίκη

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.