Απεντόμωση

Σφήκες

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

H σφήκα είναι έντομο, υμενόπτερο, απόκριτο και κεντροφόρο. Οι σφήκες έχουν ελάχιστο τρίχωμα και είναι πολύ έντονα χρωματισμένες. Μοιάζουν πάνοπλες συγκριτικά με τις μέλισσες και είναι κυνηγοί άλλων εντόμων, μεταξύ αυτών και των μελισσών.

Η σφήκα σε αντίθεση με την μέλισσα, επιβιώνει μετά από ένα τσίμπημα.

Κάνουν κι αυτές κοινωνίες αλλά κατά πολύ μικρότερες.

Οι φωλιές τους μοιάζουν ως προς τα εξάγωνα κελιά αλλά είναι γκρίζες και θυμίζουν χαρτόνι.

Χτίζονται σε απρόβλεπτες θέσεις, ακόμα και εντελώς κατακόρυφα, και ανάλογα το είδος των σφηκών διαφέρουν σε σχήμα. Συχνά παρατηρούμε φωλιές σε χαραμάδες, ανοίγματα στην τοιχοποιία, ακόμη και σε εσωτερικά συρόμενων παντζουριών.  Δεν είναι απαραίτητα επιθετικά έντομα, αλλά επειδή οι επαφές τους με τον άνθρωπο είναι πιο συχνές από ό,τι του ανθρώπου με τις μέλισσες, τα τσιμπήματα είναι και αυτά πιο συχνά.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Οι σφήκες αποτελούν έντονο πρόβλημα στους χώρους που εμφανίζονται τόσο για τα ενοχλητικά τσιμπήματα που μπορεί να προκαλέσουν, όσο και από την δημιουργία περιβάλλοντος ανασφάλειας. Λόγω της ιδιότητας τους να αποδομούν νεκρά ζώα, πολύ συχνά τα τσιμπήματά τους μπορούν να επιφέρουν μολύνσεις. Έτσι καταφέρνουν να υποβαθμίσουν σημαντικά τους προσβεβλημένους χώρους. 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Στην Pest Proof η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού γίνεται μέσω εντατικών ψεκασμών με ειδικά εντομοκτόνα επαφής, μεγάλης διάρκειας. Την απομάκρυνση των οργανωμένων αποικιών όπου αυτό είναι εφικτό καθώς και την εγκατάσταση ειδικών δολωματικών σταθμών όταν το πρόβλημα είναι σε μεγάλη έξαρση.

Απεντόμωση Θεσσαλονίκη | Απολύμανση Θεσσαλονίκη Μυοκτονία Θεσσαλονίκη

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.