top of page

Απεντόμωση
Κουνούπια

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Θεωρείται ως έμβιο, η νούμερο ένα αιτία θανάτου του ανθρώπου. Το λεπτό και μακρύ σώμα του ενήλικου κουνουπιού καλύπτεται με λέπια και έχει μακριά πολύ λεπτά πόδια που του επιτρέπουν μόνο να στηρίζεται. Τα φτερά του είναι μεμβρανώδη. Χαρακτηριστικό του είναι μία επιμήκης προβοσκίδα που βγαίνει από τη στοματική του κοιλότητα.

Το αρσενικό κουνούπι έχει πιο τριχωτές κεραίες από του θηλυκού. Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ ή γύρη που βρίσκουν στη φύση, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν και να κάνουν αβγά.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Οι πληθυσμοί των κουνουπιών αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την προσβολή της δημόσιας υγείας, μεταδίδοντας στον άνθρωπο ιδιαίτερα σοβαρές ασθένειες. Τα κουνούπια είναι υπεύθυνα για την πρόκληση περισσότερων θανάτων σε άνθρωπο από κάθε άλλο οργανισμό στον πλανήτη μας.

Οι άμεσες επιπτώσεις από τη δραστηριότητα των κουνουπιών είναι σε γενικές γραμμές η όχληση, ο κνησμός, οι δερματίτιδες και οι αλλεργίες.

Ο μεγάλος αριθμός τους επίσης, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και δυσχεραίνει την οικονομική δραστηριότητα του ανθρώπου αλλά και την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων,
όπως για παράδειγμα οι εργασίες στην ύπαιθρο, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός κ.α.

Οι έμμεσες επιπτώσεις είναι ιδιαίτερα υγειονομικής σημασίας. Τα κουνούπια είναι φορείς και ενδιάμεσοι ξενιστές σοβαρών ασθενειών του ανθρώπου και των ζώων. Στον άνθρωπο μεταδίδουν το πλασμώδιο της ελονοσίας, τον ιό του κίτρινου πυρετού και του Δάγγειου πυρετού, τον ιό του Δυτικού Νείλου, τη φιλαρίαση αλλά και ιογενείς εγκεφαλίτιδες. Συνεπώς η ανάγκη για την καταπολέμηση των κουνουπιών όταν αυτά εμφανίζονται σε έναν χώρο είναι επιτακτική. Η μέθοδος που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι η ολοκληρωμένη απεντόμωση για κουνούπια καθώς και η διαδικασία προνυμφοκτονίας κουνουπιών.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Στην Pest Proof αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα των κουνουπιών σε δύο στάδια ανάλογα την έξαρση του.

Με ειδικά σκευάσματα για κάθε στάδιο ανάπτυξης των κουνουπιών, πραγματοποιούμε προνυμφοκτονίες (προκειμένου να προλάβουμε έξαρση πληθυσμού) και υπολειμματικούς ψεκασμούς, ικανούς να περιορίσουν σημαντικά τον πληθυσμό τους. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τη χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων fogging και κάτω από αυστηρή επίβλεψη γεωπόνου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Τέλος, σε εμάς μπορείτε να βρείτε μια τεράστια συλλογή σε επαγγελματικές παγίδες καθώς και απωθητικά.

Μην περιμένετε άλλο! Δώστε τώρα λύση στο πρόβλημα παρουσίας κουνουπιών, με την εγγύηση της Pest Proof.
κουνούπι

Απεντόμωση Κουνούπια | Απολύμανση Κουνούπια | Προνυμφοκτονία - Θεσσαλονίκη | Χαλκιδική

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

bottom of page