top of page

Απεντόμωση
Σκόροι Ρούχων - Τροφίμων

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΚΟΡΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΡΟΥΧΩΝ
Οι σκόροι των τροφίμων γίνονται αντιληπτοί κατά κύριο λόγο στη κουζίνα ή σε κάποια αποθήκη τροφίμων, είναι ιπτάμενο μικρού μεγέθους έντομο το οποίο αφήνει τα αυγά του κοντά σε πηγές τροφής (π.χ. ξηροί καρποί, αποξηραμένα φύλλα τσαγιού κτλ.). Όταν το πρόβλημα γίνει αντιληπτό, πρέπει να δράσουμε άμεσα πραγματοποιώντας ολοκληρωμένη απεντόμωση σκόρου τροφίμων.

Οι σκόροι των ρούχων δεν προσελκύονται από τα φώτα, συνήθως τους συναντάμε κοντά στα μολυσμένα αντικείμενα, όπως σε μια σκοτεινή περιοχή της ντουλάπας ή της συρταριέρας μας. Όταν γίνουν αντιληπτοί, πρέπει να δράσουμε άμεσα πραγματοποιώντας ολοκληρωμένη απεντόμωση σκόρου των ρούχων.

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΚΟΡΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΡΟΥΧΩΝ

Οι σκόροι των τροφίμων προκαλούν διάφορες αλλεργίες στους ανθρώπους λόγω των υπολειμμάτων του εντόμου που μένουν μέσα στα τρόφιμα (φτερά, σώμα εντόμου, προνύμφη εντόμου). Επίσης προκαλείται υποβάθμιση του προϊόντος που προσβάλλουν με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες τόνοι έτοιμων τροφίμων κάθε χρόνο.

Η προνύμφη είναι το επιζήμιο στάδιο του σκόρου των ρούχων. Τρέφονται με ρούχα από μαλλί, χαλιά, γουναρικά, αποθηκευμένα μάλλινα αντικείμενα, ζωικές τρίχες καθώς και με συνθετικά ή βαμβακερά μίγματα.

Οι προνύμφες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ίνες βαμβακιού για να κάνουν τις κηλίδες τους. Οι ζημιές γενικά εμφανίζονται σε κρυφές θέσεις, όπως κάτω από περιλαίμια, μανσέτες ρούχων κτλ. 

Συνεπώς η ανάγκη για την καταπολέμηση των σκόρων όταν αυτοί εμφανίζονται σε έναν χώρο είναι επιτακτική. Η μέθοδος που ακολουθείται για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι η ολοκληρωμένη απεντόμωση κατά του σκώρου τροφίμων - ρούχων.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΡΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΡΟΥΧΩΝ
Ο οπτικός έλεγχος μέσα σε ντουλάπια που αποθηκεύουμε τρόφιμα αποτελεί μια εξαιρετική ενέργεια για τον εντοπισμό σκόρων τροφίμων. Μπορεί να παρατηρήσετε τα κουκούλια που αφήνουν τα έντομα και μέσα σε αυτά αναπτύσσονται οι προνύμφες. 

Η διατήρηση χαμηλών επιπέδων υγρασίας μέσα στα κτίρια δημιουργεί ένα περιβάλλον που δεν είναι ευνοϊκό για την ανάπτυξη του σκόρου των ρούχων. Οι καλές πρακτικές καθαρισμού είναι επίσης σημαντικές.

Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τακτικά πιθανή προσβολή στις ντουλάπες από τους σκόρους των ρούχων, ώστε να μπορείτε να δράσετε όταν οι παρασιτώσεις είναι ακόμα μικρές.

Στην Pest Proof ακολουθούμε τρία κρίσιμα στάδια αντιμετώπισης. Αρχικά πραγματοποιούμε επιθεώρηση των χώρων σας για να εντοπιστούν οι εστίες των εντόμων. Στη συνέχεια τοποθετούνται φερομονικές παγίδες σύλληψης, παράλληλα καταγράφεται και η σοβαρότητα της προσβολής και αναλόγως επιλέγεται το κατάλληλο μέτρο καταπολέμησης. Τέλος, μετά το πέρας της απεντόμωσης για σκόρους τροφίμων - ρούχων, οι τεχνικοί μας θα σας συμβουλεύσουν πως να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας τα έντομα αυτά.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Πως ήρθαν οι σκόροι τροφίμων στο σπίτι μου; Οι σκόροι τροφίμων έρχονται στο σπίτι μας συνήθως με κάποιο προσβεβλημένο τρόφιμο (ζυμαρικά, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, βιολογικά προϊόντα). Η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι πως μπορούν να προσβάλουν εκ νέου τρόφιμα στο χώρο μας.

2. Πως ήρθαν οι σκόροι των ρούχων στο σπίτι μου; Οι σκόροι ρούχων μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του σπιτιού από τις μπαλκονόπορτες και να «τρυπώσουν» στο εσωτερικό της ντουλάπας - συρταριέρας μας. Επειδή τρέφονται με μάλλινα και βαμβακερά ρούχα θα αφήσουν τα αυγά τους κοντά σε σημεία οπού υπάρχουν τέτοιου είδους ρούχα.

3. Τι μπορώ να κάνω μόνος μου για το σκώρο τροφίμων; Για τους σκόρους των τροφίμων προτείνουμε, τα ευπαθή τρόφιμα να τοποθετούνται σε γυάλινα βαζάκια ερμητικά κλειστά. Με τον τρόπο αυτό ακόμα και να έρθει κάποιο πιθανόν προσβεβλημένο τρόφιμο, αποφεύγουμε να μολύνει τα υπόλοιπα. Έτσι έχουμε ένα πολύ περιορισμένο και διαχειρίσιμο πρόβλημα.

4. Τι μπορώ να κάνω μόνος μου για το σκώρο των ρούχων; Όσον αφορά τους σκόρους των ρούχων αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να θωρακίσουμε το σπίτι μας τοποθετώντας σίτες στα παράθυρα, μπορούμε επίσης να φυλάσσουμε τα μάλλινα ρούχα μας σε ειδικές θήκες και να χρησιμοποιούμε ειδικά απωθητικά μέσα.

Μην περιμένετε άλλο! Δώστε τώρα λύση στο πρόβλημα παρουσίας σκόρων τροφίμων - ρούχων, με την εγγύηση της Pest Proof.
σκόρος τροφίμων

Απεντόμωση Σκόρων Τροφίμων | Καταπολέμηση Σκόρων Ρούχων - Θεσσαλονίκη | Χαλκιδική

Θέλουμε να σας γνωρίσουμε

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

 

Η Pest Proof έχει ως έδρα το νομό Θεσσαλονίκης και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, όπως τους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Πέλλης, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Ένας εκπρόσωπος της Pest Proof θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

bottom of page