top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

Ο επιστημονικός λόγος που συνεχίζετε να βρίσκετε αράχνες στο αυτοκίνητό σας.


Ο ειδικός στις αράχνες από το Μουσείο του Κουίνσλαντ, βρήκε μια τελείως καινοτόμα ιδέα συλλογής αραχνών : άφησε το αυτοκίνητό του στο ρελαντί και σταδιακά αρκετά οκτάποδα έφτασαν γρήγορα κοντά του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι δονήσεις που δημιουργούνται από το αυτοκίνητο αναταράσσουν τις αράχνες σε τέτοιο βαθμό που αντί να τρέπονται σε φυγή, κινούνται προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην πραγματικότητα, είναι τόσο επιτυχημένη αυτή η μέθοδος που ο Δρ Robert Raven ισχυρίζεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές τεχνικές όταν συλλέγουμε αράχνες, (π.χ τις παγίδες σύλληψης ή τον ψεκασμό).

Εξηγεί, αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο σε μια μαλακή επιφάνεια (π.χ χωματόδρομο), επιτρέποντας στους κραδασμούς να ταξιδεύουν περαιτέρω, τότε μπορεί να τραβήξει αραχνοειδή από διαφορετικά σημεία του χώρου, από το φλοιό των δέντρων μέχρι τις τρύπες στο έδαφος, δίνοντας στον βιολόγο το δικαίωμα να κάνει απογραφή πολλών περισσότερων ειδών.

Όλοι εσείς που πάσχετε από αραχνοφοβία μην ανησυχείτε, δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα τόσο αποτελεσματικά στην προσέλκυση.

" Έλαβα σκόπιμα ένα παλιό ντίζελ για να επιτύχω αυτό το αποτέλεσμα", δήλωσε ο Dr Raven στο ABC News. "Επειδή στα νέα μοντέλα οι κινητήρες λειτουργούν πολύ πιο ομαλά". Όταν αφήνετε ένα παλιό ντίζελ κινητήρα, για παράδειγμα στην άμμο σε μια ζεστή μέρα, οι αράχνες που κανονικά δεν θα κινηθούν στο φως, τρέχουν προς το αυτοκίνητο."

Ο Δρ Raven υποψιάζεται ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι γενικά οι αράχνες τείνουν να επικοινωνούν μέσω δονήσεων. Στο ζωικό βασίλειο, αυτό δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο, καθώς ένα ευρύ φάσμα ζώων στέλνει μηνύματα σε αυτή τη μορφή, από τις χαμηλές φωνές των ελεφάντων μέχρι τον χορό των μελισσών.

Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που μερικοί από εσάς βρίσκουν αράχνες μέσα στο αυτοκίνητο. Υπάρχει μια πολύ έξυπνη συμβουλή για να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες στο αυτοκίνητό σας: απλά απενεργοποιήστε τον κινητήρα σας όταν είστε σταματημένοι για ώρα και πέρα από τις ανεπιθύμητες αράχνες ίσως συμβάλλετε και στην προστασία του περιβάλλοντος.

71 Προβολές
Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page