top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

10 Έντομα που ανήκουν σε έναν εξωγήινο κόσμο.


Υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο γνωστά διαφορετικά είδη εντόμων στον πλανήτη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς ζωντανούς οργανισμούς στον κόσμο. Στατιστικά και μόνο, μερικοί από αυτούς είναι αναγκασμένοι να είναι περίεργοι, φρικιαστικά περίεργοι. Τόσο περίεργοι, που στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό να θέλετε να ξεχάσετε ότι υπάρχουν όταν μάθετε γι 'αυτούς. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν δέκα έντομα τόσο παράξενα που ούτε και ο καλύτερος δημιουργός ταινιών επιστημονικής φαντασίας, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

10 Puss Moth Caterpillar

Με τα μαλακά τους σώματα και την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, οι κάμπιες είναι συνήθως απίστευτα ευάλωτες. Για να αποτρέψουν τα αρπακτικά ζώα, συχνά καταφεύγουν σε τακτικές μίμησης. Μερικές φορές παίρνουν τη μορφή φωτεινών - φανταχτερών χρωμάτων, μερικές φορές είναι υπό τη μορφή κάποιου άλλου πιο επικίνδυνου εντόμου. Η κάμπια Moth Muss, ακολουθεί αυτή τη μέθοδο σχηματίζοντας ένα παράξενο σπονδυλωτό πρόσωπο αρκετά τρομακτικό για να στείλει τα περισσότερα περίεργα αρπακτικά στον άλλο κόσμο. Οι κάμπιες αυτές έχουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα και συχνά θα έχουν μια σειρά από λευκές κηλίδες εκατέρωθεν του σώματος. Στο κεφάλι τους υπάρχει ένα ζευγάρι μαύρων "σημείων - ματιών" ακριβώς πάνω από ένα "στόμα" που ανοίγει, μέσα από το οποίο προεξέχει το αληθινό κεφάλι της κάμπιας. Η επίδραση είναι εντυπωσιακή, αλλά είναι ακόμα πιο σπασμωδική σε δράση: αν την αγγίξει κάτι οπουδήποτε στο σώμα της, θα γυρίσει άμεσα το "πρόσωπό" της απευθείας προς τον εισβολέα. Αγγίξτε την κάπου αλλού και το κεφάλι σας ακολουθεί, όπως μια Mona Lisa από την κόλαση. Αν αυτό δεν λειτουργεί, μπορεί πάντα να εκτοξεύσει μια ομίχλη μυρμηκικού οξέος από τα δύο κέρατα στην πλάτη της.

09 Idolomantis Diaboli

Ένας από τους μεγαλύτερους τύπους από το γνωστό αλογάκι της Παναγίας, είναι επίσης και ένα από τα πιο περίεργα. Τα θηλυκά του είδους μπορούν να έχουν μήκος μέχρι και 13 εκατοστά και έχουν αναπτύξει μια σειρά από φυσικούς χρωματισμούς που τους επιτρέπουν να μιμούνται το λουλούδι του διαβόλου, έναν τύπο ορχιδέας. Τα θηλυκά είναι αρπακτικά ζώα και το κυνηγετικό τους στυλ συνήθως περιλαμβάνει καθιστή ακίνητη αναμονή μέχρι το θήραμά τους να φτάσει στην εμβέλεια και στη συνέχεια καταφέρνουν να εκτινάξουν τους βραχίονες έξω με ταχύτητα αστραπής ώστε να χτυπήσουν μύγες, σκαθάρια ακόμα και σε ορισμένες περιπτώσεις πουλιά. Το συγκεκριμένο είδος χρησιμοποιεί χρωματικά μοτίβα που μιμούνται το λουλούδι για να προσελκύσουν πραγματικά το θήραμά τους σε απόσταση.

08 Brazilian Treehopper

Η εικόνα που εμφανίζεται εδώ είναι ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε από τον Alfred Keller (Γερμανό γλύπτη), στη δεκαετία του 1950. Αλλά μην αφήνετε το γεγονός ότι είναι μοντέλο να σας ξεγελάσει.

Το Βραζιλιάνικο Treehopper είναι σίγουρα ένα πραγματικό έντομο και είναι το πιο περίεργο μέλος του είδους του. Όπως και με τα τζιτζίκια, τα έντομα των δέντρων είναι σαν την οικογένεια Addams στον κόσμο των εντόμων. Στην περίπτωση του Βραζιλιάνικου Treehopper, τα σφαιρικά εξαρτήματα είναι μια κοίλη χιτίνη και ως μοναδικό σκοπό έχουν, να το καταστήσουν πιο απροσπέλαστο φαγητό για τους επίδοξους θηρευτές.

07 Dasychira Pudibunda Caterpillar

Επίσης γνωστή ως Pale Tussock, η Dasychira Pudibunda είναι ένας σκόρος που προέρχεται από τη Δανία. Οι φωτεινές κίτρινες κάμπιες καλύπτονται με μπαλώματα από αιχμηρά μαλλιά που μοιάζουν με φτερά και κατά μήκος του κέντρου της πλάτης τους υπάρχει μια άλλη σειρά από μικρότερες τρίχες, μία σε κάθε τμήμα του σώματός τους, που καταλήγει σε μια μεγάλη μαύρη ή καστανή σπονδυλική στήλη στο πίσω άκρο . Από μια απόσταση η κάμπια μοιάζει με ένα σφουγγάρι, αλλά από κοντά, όπου μπορείτε να δείτε την διπλή σειρά των κάτω γνάθων, δεν είναι τόσο χαριτωμένη. Κάθε μέρα, οι πληθυσμοί του Pale Tussock πολλαπλασιάζονται, καταλήγοντας σε ένα χαλί από αυτές τις κάμπιες που καλύπτουν τα δέντρα. Το 1988, ένα κύμα Pale Tussocks κατέστρεψε 20 εκτάρια δάσους οξιάς στη Δανία.

06 Extatosoma Tiaratum

Όποιος έχει δει ποτέ τον Ιντιάνα Τζόουνς και το Ναό της Δογματίας θα πρέπει να αναγνωρίσει αμέσως αυτό το συναρπαστικό έντομο, κοινώς αναφερόμενη ως το έντομο των Giant Pickly Stick. Ως το μεγαλύτερο γνωστό έντομο ράβδου, το tiaratum extatosoma μπορεί να φθάσει το μήκος των 20 εκατοστών και συνήθως καλύπτεται με μεγάλες ακανθώδεις αιχμές, οι οποίες διπλασιάζονται τόσο ως καμουφλάζ όσο και ως αμυντικές πανοπλίες. Τις περισσότερες φορές το έντομο προσπαθεί να αναμειχθεί με το περιβάλλον, αλλά αν αισθάνεται ότι απειλείται, θα ανασύρει τα πίσω πόδια και θα απλώσει τα μπροστινά πόδια του, όπως ένας σκορπιός. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, επίσης, απελευθερώνει μια χημική ουσία που προορίζεται να τρομάξει τους θηρευτές του. Στον άνθρωπο, μυρίζει σαν το φυστικοβούτυρο.

05 Pipevine Swallowtail Caterpillar

Το Pipevine Swallowtail είναι μια όμορφη φθορίζουσα μπλε πεταλούδα που βρίσκεται συνήθως στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Οι προνύμφες της, από την άλλη πλευρά, είναι μια τεθωρακισμένη κόκκινη κάμπια με χρωματιστές σκιές ματιών και μια τετράδα σε σειρά από κέρατα που τρέχουν στο σώμα της. Οι κάμπιες ζουν σε ομάδες, όσο είναι νεαρές, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα περιπλανηθούν από μόνες τους πριν εισέλθουν στο στάδιο της χρύσαλης. Αλλάζουν επίσης το χρώμα τους καθώς μεγαλώνουν, από κόκκινο σε μαύρο, ενώ τα κέρατά τους παίρνουν μια λαμπερή πορτοκαλί απόχρωση. Τα φωτεινά χρώματα είναι απόρροια του κύριου γεύματος τους που είναι το Pipevine, ένα δηλητηριώδες φυτό και διατηρούν τις τοξίνες από τα φύλλα στο σώμα τους.

04 Atlas Moth

Τις περισσότερες φορές, είναι το στάδιο της κάμπιας από ένα έντομο που φαίνεται το πιο περίεργο, ενώ ο ίδιος ο σκόρος είναι αδύναμος και αδιάφορος. Προφανώς, ο σκόρος του Atlas δεν έλαβε το σημείωμα. Με ένα άνοιγμα πτερυγίων 25 cm, οι σκόροι Atlas πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο είδος σκόρου στον πλανήτη. Έχουν επίσης ένα πολύ μοναδικό χαρακτηριστικό - οι μπροστινές άκρες των φτερών τους μοιάζουν σχεδόν άψογα με ένα κεφάλι φιδιού που είναι έτοιμο να χτυπήσει. Δεν ονομάζουν το σκόρο αυτό Cobra τυχαία, οι σκόροι του Atlas βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου καλλιεργούνται για το μετάξυ τους.

03 Tailed Emperor Butterfly Caterpillar

Κάντε ένα ταξίδι στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας περίπου τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο και μπορείτε να συναντήσετε ένα από αυτά τα παράξενα πλάσματα. Η κάμπια της πεταλούδας του αυτοκράτορα των Τακουντών φαίνεται αρκετά φυσιολογική - από το λαιμό και κάτω. Το κεφάλι της όμως, εξασφαλίζει σίγουρα μια θέση σε αυτήν την λίστα. Από ένα ευρύ, οπλισμένο μέτωπο, εκτείνονται τέσσερα παράξενα κέρατα που θα ήταν περισσότερο ταιριαστά σε έναν δεινόσαυρο από οτιδήποτε πέρασε από αυτό τον πλανήτη, αυτή τη χιλιετία. Οι πεταλούδες βάζουν τα αυγά τους σε ομάδες, συνήθως σε φλαμουριές Illawarra και οι εξωγήινες κάμπιες εμφανίζονται κάποια στιγμή γύρω στα τέλη Μαρτίου.

02 Spiny Flower Mantis Pseudocreobotra wahlbergi

Αυτό το έντομο είναι πολύ μικρό, μετρώντας μόνο 38 mm και βρίσκεται σε επιλεγμένες τοποθεσίες στη Νότια Αφρική. Το Spiny Flower Mantis είναι ένας αδηφάγος κανίβαλος και όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να τραφούν με άλλα μέλη του είδους τους. Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι ο σάκος αυγών του θηλυκού μπορεί να είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από το δικό του σώμα.

01 Scorpionfly

Ενώ αυτό το έντομο μοιάζει με το αποτέλεσμα κάποιου περίεργου γενετικού πειράματος που ένωσε ένα σκορπιό με μια σφήκα, αυτό το "δημιούργημα" είναι στην πραγματικότητα κάτι πολύ πιο αβλαβές. Τα Scorpionflies ή mecoptera, μπορεί να βρεθούν σε όλο τον κόσμο και υπολογίζεται πως υπάρχουν από την Μεσοζωική εποχή. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι ήταν οι πρόδρομοι των περισσότερων σύγχρονων σκόρων και πεταλούδων μας, συλλογικά ομαδοποιημένων στη σειρά Lepidoptera.

+ Calleta Silkmoth Caterpillar

Αν ο Andy Warhol και ο Θεός είχαν μια συνάντηση σχεδιασμού, πιθανότατα θα δημιουργούσαν κάτι παρόμοιο με την προνύμφη calleta Eupackardia, γνωστή και ως κάμπια Calleta silkmoth. Με μια μαζική χρωματική σειρά από επικίνδυνα αγκάθια, η Calleta silkmoth είναι κάτι που οι περισσότεροι θηρευτές αποφεύγουν. Ο σκόρος αυτός βρίσκεται στις νότιες ΗΠΑ και το χρωματικό μοτίβο της κάμπιας αλλάζει με βάση την ηλικία και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τροφοδοτείται ως επί το πλείστον από το μεξικάνικο φασόλι, ένα φυτό που βρίσκεται σε ολόκληρο το Μεξικό, το Τέξας και την Αριζόνα.

395 Προβολές
Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page