top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

Που πηγαίνουν τα κουνούπια τον χειμώνα;


Είναι γεγονός, τα κουνούπια δεν πεθαίνουν κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών και ένα είναι σίγουρο πως δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Το πως μπορούν να επιβιώνουν τον χειμώνα διαφέρει ανά είδος. Το κουνούπι "Aedes aegypti" γνωστό και ως κουνούπι τίγρης για παράδειγμα, (υπεύθυνο για τη μετάδοση του ιού Zika), ξεχειμωνιάζει στο στάδιο των αυγών. Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν κάτω από τους 10ﹾC , τα ενήλικα θηλυκά καταθέτουν τα τελευταία αυγά τους σε σημεία που περιέχουν νερό. Οι ενήλικες τελικά θα πεθάνουν, ενώ τα πρόσφατα αυγά εισέρχονται σε κατάσταση παύσεως, μιας διαδικασίας που αναστέλλει την ανάπτυξή τους κατά τους κρύους μήνες.

Όταν οι θερμοκρασίες αρχίσουν να ανεβαίνουν σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις την άνοιξη, τα αυγά εκκολάπτονται για να ξεκινήσουν την επόμενη γενιά των ενοχλητικών κουνουπιών που αδιαμφισβήτητα θα αναζητήσουν τον άνθρωπο ως πηγή τροφής. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αυτοί οι απόγονοι θα μπορούσαν να μολυνθούν με τον Zika, όπως σημειώνεται σε πρόσφατη μελέτη στο American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και παρατηρητικοί όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους τον χειμώνα.

Επιθεωρήστε την ιδιοκτησία σας τώρα για αντικείμενα ή σημεία που συγκρατούν νερό και τα οποία θα μπορούσαν να περιέχουν τα σε παύση αυγά των κουνουπιών. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να περιλαμβάνουν γλάστρες, ομπρέλες, λάστιχα αυτοκινήτων, καλύμματα σχάρας και άλλα αντικείμενα όπου κρατείται νερό.

Όλοι μας θα πρέπει από τώρα που είναι ακόμα χειμώνας να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από εργασίες ώστε να πετύχουμε την καλύτερη αποστράγγιση των επικίνδυνων σημείων που συγκρατούν νερά, όπως για παράδειγμα να ανοίξουμε τρύπες στα κάτω μέρη των ελαστικών.

Εάν λοιπόν πάρετε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης για την προστασία σας από τα κουνούπια νωρίς, τότε είναι σίγουρο ότι θα μειώσετε πάρα πολύ σημαντικά την ενοχλητική τους παρουσία στο μέλλον και ίσως φέτος το καλοκαίρι να μην χρειαστεί να ανάψετε τα θρυλικά φιδάκια.

73 Προβολές
Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page