top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

Κάμπιες - Η "αποκάλυψη".


Οι κάμπιες στη Μεγάλη Βρετανία παρατηρήθηκε πως μολύνονται από έναν μικροοργανισμό που προκαλεί μια υπνωτική κατάσταση που τις καθιστά "ζόμπι", οδηγώντας τες τελικά σε έναν φοβερό και έξυπνο θάνατο που μόνο η φύση θα είχε σχεδιάσει τόσο άψογα.

"Είναι σαν μια ταινία τρόμου με ζόμπι", δήλωσε ο Δρ Chris Miller διευθυντής του The Wildlife Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χαρακτηριστικά, οι κάμπιες του ξύλου της βελανιδιάς παραμένουν σε χαμηλά κλαδιά και αποφεύγουν να αναρριχηθούν προς τις πηγές φωτός για να γλιτώσουν να καταναλωθούν από πουλιά και άλλα αρπακτικά ζώα. Ωστόσο, εάν έχουν την ατυχία να μολυνθούν από τον ιό - 'bacillus', αναγκάζονται να αναρριχηθούν στην κορυφή των φυτών μέσα σε μια παραζάλη.

Τα σώματά τους στη συνέχεια, γίνονται ένα υδαρές χάλκινο συνονθύλευμα, εξάγοντας έτσι τον μολυσματικό ιό και σε άλλα έντομα που βρίσκονται στο φυτό και επιτρέποντας την εξάπλωση να συνεχιστεί.

Αυτή η φρικτή λοίμωξη έχει τεκμηριωθεί εδώ και χρόνια. «Διεξήγαγα μια μεγάλη έρευνα για τις πεταλούδες και παρατήρησα μια κάμπια να κρέμεται σε ένα κλαδί ενός μικρού θάμνου, αργότερα είδα ακόμα μια κάμπια κρεμασμένη σε ένα άλλο κλαδί που βρισκόταν ψηλότερα και τα δύο ήταν νεκρά αλλά τελείως άθικτα. Παρατήρησα μικρά κομμάτια από δέρμα κάμπιας, υποδηλώνοντας ότι τα δύο που είχα δει δεν ήταν τα μόνα που επηρεάστηκαν. Είναι αρκετά φρικτό όταν σκέφτεσαι πως εξαπλώνεται” υπογράμμισε ο Δρ Miller.

Σε προηγούμενη επιστημονική εργασία που είχε διεξαχθεί σε κάμπιες, ο ιός 'bacillus', δημιουργούσε καταστάσεις "αποκάλυψης ζόμπι". Η ικανότητά του να αλλάζει τη συμπεριφορά ενός άλλου εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο.

Ωστόσο, πολλοί ιοί βασίζονται στον έλεγχο της συμπεριφοράς του οικοδεσπότη για να ολοκληρώσουν τους κύκλους ζωής τους. Όταν πολλά θηλαστικά μολύνονται με τον ιό της λύσσας για παράδειγμα, συμπεριφέρονται εξαιρετικά επιθετικά. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να δαγκώσουν ή να ξύσουν ένα άλλο ζώο και συνεπώς να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο ο ιός.

28 Προβολές
Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page