top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

Νέο εντυπωσιακό είδος αράχνης “Αράχνη Παγώνι”.


Αράχνη Παγόνι - Pest Blog

Η εκλεκτή ομάδα των αξιολάτρευτων αραχνών μόλις μεγάλωσε!!!

Χαιρετήστε τα πέντε νέα είδη αραχνών, που αποκαλούνται “αράχνες παγώνια" και προέρχονται από τη νοτιοδυτική Αυστραλία. Οι νέες προσθήκες σημαίνουν ότι πλέον υπάρχουν 65 είδη αραχνοειδών και τα νέα είναι εξίσου χαριτωμένα με τα προϋπάρχοντα.

Την ονομασία τους την πήραν από τον πρωτοπόρο και διάσημο ερευνητή των "αραχνών παγώνι”, Δρ. Jurgen Otto, μαζί με τον συνάδελφό του David Hill. Αυτές οι μικρές ομορφιές προσθέτουν ακόμη ένα εντυπωσιακό χρωματισμό στην παλέτα του κόσμου των αραχνοειδών. Από αυτές που περιγράφονται στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Peckamia, τέσσερα είδη είναι εντελώς νέα στην επιστήμη, ενώ ένα θεωρείται ότι είναι νέο υπό είδος.

"Στα περισσότερα είδη αράχνης - παγώνι τα αρσενικά είναι εντυπωσιακά χρωματισμένα και με πολύ ιδιαίτερα σχέδια καθιστώντας εύκολη τη διάκριση μεταξύ τους", δήλωσε ο Dr Otto στο ABC News.

Αράχνη παγώνι - Pest Proof

Cristatus έχει ένα μοτίβο στην πλάτη του που μοιάζει με την σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου και επιπλέον έχει οκτώ άσπρες μύτες (τρίχες) στο πίσω μέρος του που δεν έχει άλλη αράχνη παγώνι", συνεχίζει ο Dr Otto.

Electricus ξεχωρίζει από το εντυπωσιακό μοτίβο των παράλληλων κόκκινων γραμμών που το κάνουν να μοιάζει με κυκλική σανίδα και ο Trigonus μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί από τη λευκή κορώνα στην άκρη της κοιλιάς, που δεν υπάρχει σε κανένα γνωστό είδος".

Αράχνη Παγώνι - Pest Blog

Τα αρσενικά έχουν έναν εκπληκτικά έγχρωμο ανεμιστήρα που ταιριάζει απίστευτα με το ανεστραμμένο τρίχωμα που φέρουν, το οποίο κινείται σαγηνευτικά καθώς κυματίζουν τα πόδια τους στον αέρα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τα θηλυκά. Κάθε είδος έχει έναν μοναδικό χρωματισμό και ένα σύνολο χορευτικών κινήσεων που είναι τέλεια χρονομετρημένο ώστε να είναι όσο το δυνατόν ελκυστικότερο για μελλοντικούς συντρόφους. Μια λάθος κίνηση στην “χορογραφία” και το θηλυκό πιθανότατα θα προχωρήσει πλάι σε κάποιον πιο κατάλληλο παρτενέρ-χορευτή.

Ο Δρ. Otto έχει εκπληρώσει την αποστολή του, να φωτογραφίζει και να τεκμηριώνει τις εκθαμβωτικές αράχνες. Τώρα γνωστός ως "spiderman του παγωνιού", κυνηγάει και καταγράφει τα μικροσκοπικά πλάσματα για τα τελευταία εννέα χρόνια, με τις εικόνες του και τα τρομερά βίντεο στο YouTube για τον χορό τους,

δίνει ώθηση ώστε αυτά τα απίστευτα πλάσματα να αναγνωριστούν παγκοσμίως. Μαζί με τον στενό συνεργάτη του, David Hill, ονόμασαν 39 από τα 65 γνωστά είδη.


Μάθετε πως να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές αράχνες κάνοντας κλικ παρακάτω.



151 Προβολές
Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page