top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

Εμφάνιση "Ψιλής κατσαρίδας" ή "Ξανθιάς - Καφέ κατσαρίδας" στο σπίτι.Κατσαρίδες Pest Blog

Η “ψιλή” ή ”ξανθιά/καφέ” κατσαρίδα όπως είθισται να τις λέμε συχνότερα, (επιστημονική ονομασία Blatta germanica) είναι ένα είδος κατσαρίδας που συναντάμε είτε στη κουζίνα του σπιτιού μας είτε στο μπάνιο.

Ο λόγος που συναντάμε σε κουζίνα/μπάνιο αυτό το είδος της κατσαρίδας είναι λόγο ιδανικών συνθηκών που επικρατούν για την ανάπτυξή τους. Το μπάνιο είναι το δωμάτιο με τη περισσότερη υγρασία, κάτι που αναζητούν οι κατσαρίδες για να μπορέσουν να αφήσουν τα αυγά τους και να αναπτυχθούν.


κατσαρίδες νεκρές

Η κουζίνα από την άλλη μεριά, αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό υγρασίας και τροφής. Έτσι οι κατσαρίδες βρίσκουν να τραφούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν, καθώς και την απαραίτητη υγρασία για την ανάπτυξή τους.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δυστυχώς εντοπίζονται σε μεγάλους πληθυσμούς στη κουζίνα και κατ’ επέκταση στο μπάνιο.

Γιατί ανάβουμε το φως το βράδυ στη κουζίνα για να πιούμε νερό και τρέμουμε μην έρθουμε αντιμέτωποι με τις αηδιαστικές κατσαρίδες;

Η απάντηση είναι πολύ απλή , οι κατσαρίδες λατρεύουν το σκοτάδι καθώς είναι κατ’εξοχήν νυκτόβια έντομα (υπάρχει περίπτωση να δούμε και τη μέρα έντομα, γεγονός που υποδηλώνει ύπαρξη μεγάλου πληθυσμού).

Πως μπαίνουν στο σπίτι μας παρόλο που έχουμε τοποθετήσει σίτες, αεροστόπ, σιφών κλειστού τύπου;


ξανθιά κατσαρίδα

Δυστυχώς όσα μέτρα και να πάρουμε για να σφραγίσουμε τα προφανή σημεία εισόδου των εντόμων προς το εσωτερικό του σπιτιού μας (κάτι που βοηθάει αρκετά), πάντα μπορεί να υπάρχει ένα ακόμα σημείο που δεν προβλέπουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί το δικό μας μάτι κοιτάει σημεία που βλέπουμε, οι κατσαρίδες ωστόσο γίνονται αρκετά πεπλατυσμένες και μπορούν να χωρέσουν ακόμα και από χαραμάδες στη τοιχοποιία σε τυφλά σημεία που δεν μπορούμε να ελέγξουμε (π.χ σε σημεία πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας που έρχονται σε επαφή με το τοίχο).

Ας πάμε λοιπόν να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να θωρακίσουμε το σπίτι μας ενάντια στις αηδιαστικές κατσαρίδες που μας προκαλούν φόβο, απέχθεια και πολλές φορές μας δημιουργούν το αίσθημα του να μην μπορούμε να χαλαρώσουμε στο ίδιο μας το σπίτι. Η επαγγελματική λύση που εγγυάται μακροχρόνια αποτελέσματα (εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος) δεν είναι άλλη από τη χρήση τροφοελκυστικού gel σε συνδυασμό με μεθόδους ψεκασμού καθώς και φερομονικών παγίδων σύλληψης.

Μύθοι και αλήθειες γύρω από τις κατσαρίδες.

·         Είναι μύθος πως οι κατσαρίδες κανιβαλίζουν η μια την άλλη λόγω της κατανάλωσης τροφοελκτυστικού gel.

·         Είναι αλήθεια ότι λόγω του ότι επικοινωνούν δια στόματος με τροφάλλαξη, μπορεί μια κατσαρίδα που έχει καταναλώσει gel να το μεταδώσει και σε δεύτερη και σε τρίτη και εκείνες με τη σειρά τους σε άλλες.

·         Είναι αλήθεια πως μπορεί να γεμίσει το σπίτι ξαφνικά κατσαρίδες/κατσαριδάκια, καθώς ένα αυγό κατσαρίδας περιέχει μέχρι και 30 κατσαριδάκια. Έτσι σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί αν για παράδειγμα υπάρχουν στο εσωτερικό της τοιχοποιίας μας 3-4 αυγά.

·         Είναι μύθος πως οι κατσαρίδες πηγαίνουν στα βρώμικα σπίτια.

·         Η αλήθεια είναι ότι όταν υπάρχουν υπολείμματα τροφών, βοηθάει στην ανάπτυξη του εντόμου αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι θα προτιμήσουν ένα βρώμικο σπίτι απ’ ότι ένα καθαρό. Κινδυνεύουν εξίσου και τα δύο σπίτια να μολυνθούν από κατσαρίδες.

·         Είναι μύθος πως οι κατσαρίδες είναι καθαρά έντομα και το μόνο που μας προκαλούν είναι φόβο και απέχθεια.

·         Η αλήθεια είναι πως οι κατσαρίδες λόγω των χώρων στους οποίους κυκλοφορούν, μπορούν να φέρουν πάνω τους αρκετά μικρόβια και παθογόνα. Επίσης, τα περιττώματά τους έχουν συσχετιστεί με την εμφάνιση αλλεργιών και άσθματος στους ανθρώπους.

Γίνεται γρήγορα αντιληπτό πως η κατσαρίδα είναι ένα συμβιωτικό έντομο με τον άνθρωπο, κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτό από κανέναν.

Βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην απεντόμωση κατσαρίδας και μη διστάσετε να μας καλέσετε για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία προκύψει.

23 Προβολές

Comments


Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page