top of page
Keyboard and Mouse

Welcome to

Πως μπαίνουν τα έντομα στο σπίτι μου;


Προστασία από έντομα

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε πως κάποια από τα συχνότερα εμφανιζόμενα έντομα μπαίνουν στο σπίτι μας και πως με κάποιες απλές κινήσεις μπορούμε να τους φράξουμε το δρόμο.


Κατσαρίδες στο σπίτι

Οι κατσαρίδες μπορούν να μπούνε στο σπίτι μας από διάφορα σημεία και με πολλούς τρόπους, που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Τα πιο προφανή σημεία εισόδου των κατσαρίδων στο σπίτι μας είναι η εξώπορτα, οι μπαλκονόπορτές, το σιφόνι του μπάνιου και των μπαλκονιών, τα σιφόνια των νιπτήρων και της ντουζιέρας.

κατσαρίδες στο σπίτι

Σε μια πιο λεπτομερή έρευνα στο σπίτι μας, μπορούμε να εντοπίσουμε ενδεχομένως ανοίγματα στην τοιχοποιία, τα οποία οδηγούν τις κατσαρίδες εντός του σπιτιού μας. Τέλος, οι κατσαρίδες μπορούν να τρυπώσουν στο σπίτι μας με έμμεσο τρόπο. Πολλές φορές εναποθέτουν τα αυγά τους σε πλαστικές συσκευασίες, χάρτινα κιβώτια, σακούλες από τρόφιμα ή ακόμη και στο νάιλον περίβλημα συσκευασιών, που βρίσκονται ενδεχομένως σε κάποια μεγάλη αποθήκη πριν τελικά καταλήξουν στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Συνήθως χρειάζονται περίπου 20-30 ημέρες για να εκκολαφθούν τα αυγά αυτά και να εμφανιστούν μικρές κατσαρίδες.


Μυρμήγκια στο σπίτι


μυρμήγκια στο σπίτι

Τα μυρμήγκια εισβάλλουν στο σπίτι μας συνήθως με δύο τρόπους. Είτε υπόγεια, σκάβοντας αρμούς και βγαίνοντας ανάμεσα από τα πλακάκια, είτε εξωτερικά, σκαρφαλώνοντας τεράστιες αποστάσεις (φτάνουν ακόμα και σε ρετιρέ) από τους τοίχους και εισέρχονται από μπαλκονόπορτες, παράθυρα, φωταγωγούς.

Συνήθως, είναι εύκολο να εντοπίσουμε την πηγή του κακού, φτάνει να ακολουθήσουμε μέχρι τέλους την πορεία της στρατιάς των μυρμηγκιών.Ψαράκι ή ασημόψαρο στο σπίτι


ψαράκι στο σπίτι

Τα ψαράκια ή ασημόψαρα μπορεί να γίνουν αντιληπτά κοντά σε βιβλιοθήκες ή ντουλάπες ρούχων. Οδηγούνται σε αυτά τα σημεία γιατί τρέφονται είτε με χαρτί είτε με τα υλικά κατασκευής των ρούχων. Ωστόσο, από που μπήκαν στο σπίτι μας;

Τα ασημόψαρα, λατρεύουν την υγρασία και τα σκοτεινά σημεία. Έτσι πιθανά σημεία εισόδου είναι τα σιφόνια του μπάνιου και των νιπτήρων. Επίσης μπορούν να έρθουν από τον κήπο και να εισέλθουν από τις μπαλκονόπορτες ή την εξώπορτα.


Έντομα που τρέφονται με ξύλο. Σαράκι στο σπίτι, Τερμίτης στο σπίτι


τερμίτες στο σπίτι

Τα έντομα που τρέφονται με ξύλο και μπορεί να συναντήσουμε σπίτι μας, είναι οι τερμίτες και τα σαράκια.

Οι τερμίτες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι μας με δύο τρόπους. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου, τα ιπτάμενα άτομα του τερμίτη στην ανάγκη να δημιουργήσουν νέα βασίλεια, εξαπολύουν επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Αν βρούνε ιδανικές συνθήκες (ξύλινες επιφάνειες, υψηλή υγρασία) σε ένα χώρο εγκαθίστανται και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται με γοργό ρυθμό. Επίσης, ένα σπίτι μπορεί να δεχτεί επίθεση από τους τερμίτες υπόγεια. Ξεκινώντας από το έδαφος οι τερμίτες μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε πολύ υψηλούς ορόφους.

Τα σαράκια από την άλλη, συνήθως προσβάλλουν το σπίτι μας με κάποιον «δούρειο ίππο», δηλαδή κάποιο προσβεβλημένο έπιπλο ή διακοσμητικό ξύλο μπαίνει στο σπίτι μας και αρχίζει η ανάπτυξη του εντόμου.


Κοριός στο σπίτι


κοριός στο σπίτι

Οι κοριοί μπορούν εύκολα από κάποιο γειτονικό διαμέρισμα να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο. Η προσβολή σε ένα σπίτι συνήθως συμβαίνει μετά από κάποιο ταξίδι, κάποια βόλτα στην ύπαιθρο ή ακόμη και από την επίσκεψη κάποιου ατόμου που προηγουμένως βρέθηκε σε κάποιον προσβεβλημένο χώρο (κατασκήνωση, στρατόπεδο κοκ). Οι κοριοί τρυπώνουν εύκολα στις αποσκευές μας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, οπού βαλίτσες στοιβάζονται η μια δίπλα στην άλλη και από εκεί εισέρχονται στο σπίτι μας. Επίσης, ένας κοριός μπορεί εύκολα να προσκολλήσει σε κάποιο ρούχο ή παπούτσι μας και να μεταφερθεί εντός του σπιτιού μας.

Συχνότερα σημεία εμφάνισης των κοριών στο σπίτι μας είναι :

● Ραφές, πτυχώσεις, «κουμπιά» στρωμάτων

● Υποστρώματα κρεβατιών, σκελετοί κρεβατιών και καλύμματα

● Καναπέδες, καρέκλες, κομοδίνα κρεβατιών

● Κάσες θυρών και παραθύρων

● Μαξιλάρια και κουρτίνες

● Πίσω από ταπετσαρίες τοίχων και κάδρα

● Σχισμές και ρωγμές τοιχοποιίας και ξύλινων πατωμάτων

● Κάτω από χαλιά και στο διάκενο μεταξύ του τοίχου και σοβατεπιών

● Ηλεκτρικές πρίζες και διακόπτες

● Αποσκευές και κιβώτια


Ψύλλοι στο σπίτι


ψύλλοι στο σπίτι

Οι ψύλλοι είναι παράσιτα που έχουν ως ξενιστή συνήθως ζώα, γάτες, σκύλους ακόμα και τρωκτικά. Συνήθως εισέρχονται στο σπίτι μας προσκολλώμενοι πάνω μας. Οι ψύλλοι μεταπηδούν εύκολα από τον έναν ξενιστή σε έναν άλλο. Αν σε πυλωτές υπάρχουν αδέσποτες γάτες ή τρωκτικά, είναι αρκετά πιθανό να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ψύλλοι. Τα τσιμπήματά τους θα γίνουν άμεσα αισθητά από εσάς.


Τσιμπούρια στο σπίτι


τσιμπούρια στο σπίτι

Τα τσιμπούρια είναι έντομα που τρέφονται με αίμα. Συχνάζουν σε μέρη με έντονη βλάστηση, αναμένοντας τον επόμενο ξενιστή τους. Αν έχετε κάποιο κατοικίδιο είναι πολύ πιθανό κάποιο τσιμπούρι να προσκολλήσει πάνω του, επίσης είναι πιθανόν μετά από μια βόλτα στην ύπαιθρο να νιώσετε τσιμπήματα. Κάπως έτσι, τα ενοχλητικά έντομα θα έρθουν στο σπίτι μας.


Ακάρεα στο σπίτι


ακάρεα στο σπίτι

Τα ακάρεα είναι παράσιτα που γίνονται δύσκολα αντιληπτά από εμάς με γυμνό οφθαλμό. Αυτό που συνήθως καταλαβαίνουμε είναι τα τσιμπήματά τους ή κάποια αλλεργική αντίδραση. Ένα πρόβλημα με ποντίκια ή περιστέρια σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μας, μπορεί να είναι η κύρια αιτία εμφάνισης ακάρεων. Επίσης, μια μετακόμιση ή μεταφορά νέων πραγμάτων από έναν χώρο σε έναν άλλο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, καθώς τα ακάρεα φωλιάζουν σε κούτες. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας σε ένα χώρο, θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης.


Σκόροι ρούχων- Σκόροι τροφίμων στο σπίτι


σκόρος στο σπίτι

Οι σκόροι των ρούχων κατά κύριο λόγο θα εισέλθουν σε ένα σπίτι από ανοιχτές μπαλκονόπορτες ή παράθυρα. Συνήθως, τρυπώνουν σε ντουλάπες και ντουλάπια, καθώς τρέφονται κατά αποκλειστικότητα με μάλλινα και βαμβακερά ρούχα.

Οι σκόροι των τροφίμων, μπαίνουν στο σπίτι μας μέσω κάποιου προσβεβλημένου τρόφιμου. Συνήθως αυτά είναι επεξεργασμένα προϊόντα σιτηρών (άλευρα, ζυμαρικά) αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, διάφορα βότανα ή βιολογικά προϊόντα. Μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι μας και να προσβάλλουν ακόμα και «υγιείς» συσκευασίες τροφίμων.


Σκαθάρια αποθηκευμένων τροφίμων στο σπίτι


ψείρες τροφίμων στο σπίτι

Μια εισβολή εντόμων που μπορεί να γίνει στο σπίτι μας είναι και αυτή των σκαθαριών των τροφίμων. Πρόκειται συνήθως για καφέ ή καστανού χρώματος έντομα. Μπορούν να βρεθούν και αυτά σε επεξεργασμένα προϊόντα σιτηρών (άλευρα, ζυμαρικά) αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά και διάφορα βότανα ή βιολογικά προϊόντα. Τέτοια είναι το σκαθάρι των αλεύρων (Tribolium Confusum & Tribolium Castanum) , η σιταρόψειρα (Sitophilus Granarius / Sitophilus Oryzae) , τα σκαθάρια των αποθηκευμένων τροφίμων (Lasioderma , Stegobium Paniceum).


Σκαθάρια χαλιών στο σπίτι


σκαθάρι χαλιών

Ένα έντομο που συναντάμε συνήθως στο σπίτι μας είναι το σκαθάρι των χαλιών. Οι προνύμφες προσβάλλουν μάλλινα, δέρματα, γούνες, εντομολογικές συλλογές, κουκούλια μεταξοσκώληκα, βαλσαμωμένα ζώα, όπως επίσης και προϊόντα μεταξιού. Αυτά τα έντομα, τρέφονται με νέκταρ και γύρη, γι’ αυτό το λόγο τα συναντάμε κατά κύριο λόγο σε φωλιές πουλιών που είναι κατασκευασμένες από κλαδιά δέντρων. Αν σε κάποιο μπαλκόνι ή στέγη έχουν δημιουργήσει φωλιά τα πουλιά, είναι πολύ εύκολο για τα σκαθάρια των χαλιών να εισέλθουν στο χώρο μας.


Σφήκες στο σπίτι


σφήκες σε σπίτι

Οι σφήκες δημιουργούν τις φωλιές τους στα πιο απίθανα μέρη, όπως για παράδειγμα σχισμές σε τοιχοποιία, κάτω από κεραμίδια, μέσα σε ψευδοροφές, σε κάσες κουφωμάτων ή παντζουριών. Αυτό δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στο να καταλάβουμε από που εισέρχονται στο σπίτι μας, ωστόσο αν υπάρχει κάποια κακοτεχνία στα σημεία που αναφέραμε πιο πάνω, είναι πολύ πιθανόν να μπαίνουν από εκεί.


Συνοψίζοντας, κάποιες λύσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε για τη θωράκιση του σπιτιού μας έναντι των ενοχλητικών παρασίτων είναι:

● Τοποθέτηση σιτών σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα

● Τοποθέτηση αεροστόπ κάτω από τις εξώπορτες

● Σφράγιση ανοιγμάτων σε τοιχοποιία

● Καταπολέμηση ποντικών ή αρουραίων σε πυλωτές

● Απώθηση πτηνών από χώρους που δεν πρέπει να βρίσκονται

● Απομάκρυνση αδέσποτων ζώων από πυλωτές

● Μείωση της υγρασίας στο σπίτι μας

● Καλό καθαρισμό των αποσκευών μας και των παπουτσιών μας μετά από ένα ταξίδι ή μια εκδρομή στην ύπαιθρο

● Τοποθέτηση ευπαθών τροφών σε κλειστά γυάλινα βάζα

● Καλό έλεγχο των κατοικίδιων μας

● Φύλαξη χαλιών και ρούχων σε ειδικές αεροστεγής σακούλεςΣτην Pest Proof σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα απεντόμωσης κατάλληλο για το κάθε έντομο-στόχο, ώστε να δώσουμε λύση από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.


Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ενοχλητικών εντόμων στην οικία σας. Συμπληρώστε τώρα τη φόρμα επικοινωνίας κάνοντας κλικ παρακάτω.


640 Προβολές

Comentários


Επιλεγμένη Δημοσίευση
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση Ετικέτας
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page